Собственикът на траурна агенция в Пловдив, който беше задържан, е

...
Собственикът на траурна агенция в Пловдив, който беше задържан, е
Коментари Харесай

УЖАСЯВАЩО! Задържаният за фиктивни кремации траурен агент държал починалите в хладилни камери

Собственикът на траурна организация в Пловдив, който беше арестуван, е взимал малко над 800 лв. за кремация. Това разгласи заместител районният прокурор в града Пламен Пантов.

Той посочи, че Районна прокуратура-Пловдив е привлякла мъжа като обвинен.

Ако бъде приет за отговорен, нарушителят може да лежи в пандиза от 1 до 6 години.

Пантов разкри скандални детайлности за фиктивните кремации.

Агентът е предавал на околните урни с непостоянен все още прахуляк в тях. А в същото време в хода на следствието е било открито, че телата на умрелите не са били кремирани, а са били съхранявани в хладилни камери. Става въпрос за две тела.

„ Към момента това е открито несъмнено “, безапелационен е прокурорът.

Той уточни, че следствието стартира след подаден сигнал. Същият е отработен от чиновниците на пловдивската Областна дирекция към Министерство на вътрешните работи за тела на умряли, държани необичайно дълго в хладилна камера на друга траурна организация. Николай Кирков – зам.-директор на ОДМВР не разкри от кого е подаден сигналът.

Пантов акцентира, че следва да бъдат разследвани всички осъществени погребения от погребалната организация. Той посочи, че през вчерашния ден имало доста близки на умряли, които са употребили услугите на тази погребална организация. Те били обезпокоени, заради което са посетили 6-о Районно ръководство, с цел да попитат да не би и с техния непосредствен умрял да е случило същото. Прокурорът прикани да не се внася суматоха и напрежение поради фиктивните кремации.

„ Днес в 11.30 часа прокуратурата ще внесе искане в районния съд в Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Доколкото действието разкрива извънредно висока степен на социална заплаха и е доста, доста морално укоримо това, което е осъществено “, акцентира прокурор Пантов.

.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: Крими & Темида За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР