Собственикът на „Тесла“ и „Спейсекс“ обеща фирмата за автомобили да

...
Собственикът на „Тесла“ и „Спейсекс“ обеща фирмата за автомобили да
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща евтин автомобил „Тесла“

Собственикът на „ Тесла “ и „ Спейсекс “ даде обещание компанията за коли да пусне на пазара на ниска цена електромобил, пишат международните медии, предава БТВ. На последното си събитие Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, показа концепциите на компанията и за нов супер бърз автомобил „ Тесла модел S”.

Благодарение на напредъка на компанията в производството на електрически акумулатори, тяхната цена фрапантно е спаднала. Мъск разяснява, че на ниска цена електромобил „ Тесла “ може да бъде създаден в идващите три години.

Очаква се той да коства 25 хиляди $. Мъск даде обещание също евтината кола да бъде безусловно самостоятелна – заричане, което не е ясно по какъв начин ще бъде изпълнено, защото датчиците за автопилот са извънредно скъпи, показват анализатори.

Мъск разгласи също, че компанията създава нов вид на „ Модел S”, който ще бъде доста по-бърз от предходния. По думите му той ще развива 1100 конски сили и ще може да форсира от 0 до съвсем 100 км за под две секунди. Новият автомобил ще коства към 140 хиляди $.

Дългосрочните проекти на компанията включват тя да създава към 20 млн. автомобила на година. В съпоставяне компанията „ Фолксваген “ е продала общо 11 млн. автомобила за 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР