Собственикът на търговската верига е единственият руснак, който е успял

...
Собственикът на търговската верига е единственият руснак, който е успял
Коментари Харесай

За едни-война, за други - печалба! Собственик на магазини за алко...

Собственикът на комерсиалната верига е единственият руснак, който е съумял да удвои капитала си, откакто търсенето на алкохол в страната внезапно се усили. Според Федералната работа за контролиране на пазарите на алкохол и тютюн предходната година руснаците са закупили 229,5 милиона децилитра (2,3 милиарда литра) мощни алкохолни питиета - рекорден размер за цялата статистика. Спрямо 2022 година продажбите на мощен алкохол са се нараснали с 4,1%, или съвсем със 100 млн. литра, осведоми Форбс.

 

Руският фондов пазар продължава да се възвръща след един от най-драматичните сривове в историята през 2022 година Миналата година показателят МосБирх приключи на равнище от близо 3 099 пункта, което съставлява растеж от 44% за годината. През първите три месеца на новата година показателят набъбна с още 8% - откриването на търговията на 1 април стартира с 3343 пункта.

 

На този декор положението на съветските предприемачи също нараства. В новата ранглиста на милиардерите на Forbes са включени 125 съветски бизнесмени. Като се изключат новодошлите, чиято оценка на положението за първи път надвишава 1 милиарда $, 64 предприемачи са съумели да усилят капитала си. Общо те са забогатели с 68,5 милиарда $, до 380 милиарда $. В безусловно изражение най-богат е станал Вагит Алекперов, главен акционер на Лукойл. За една година след публикуването на последната ранглиста положението му се е нараснало с 8,1 милиарда $ до 28,6 милиарда $. Именно Алекперов за първи път тази година оглави съветската част на листата на Forbes.

 

Но в относителни числа най-богатият съветски милиардер стана създателят на комерсиалната верига " Червено и бяло " Сергей Студенников. През годината положението на 57-годишния предприемач набъбна със 113% до 3,2 милиарда $. Студенников стана и единственият милиардер в Русия, чието положение се е нараснало повече от два пъти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР