Собственикът на TAD Group и Subway България Иван Тодоров. Снимката

...
Собственикът на TAD Group и Subway България Иван Тодоров. Снимката
Коментари Харесай

И собственикът на TAD Group e арестуван

Собственикът на TAD Group и " Subway България " Иван Тодоров. Снимката е от 2009 година

© Спас Спасов Иван Тодоров, притежателят на компанията TAD Group, която съгласно прокуратурата е отговорна за приключването на данни от страна на Национална агенция за приходите, беше арестуван тази заран на летището в София. Той се прибра от Канада през Истанбул, тъй като за него имаше издадена европейска заповед за арест и щеше да бъде задържан на първото летище на територията на Европейския съюз. Тодоров е упрекнат в кибертероризъм – същото обвиняване, ориентирано и към Георги Янков, комерсиалния шеф на TAD Group.

В случай, че някой от двамата, или и двамата, бъдат наказани, те ще бъдат първите хора в България, наказани за кибретероризъм, и може да прекарат до 15 години в пандиза. Една от опциите пред прокуратурата е и да се търси обвиняване като проведена незаконна група.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики От Subway до кибертероризъм

Доскоро Тодоров беше прочут на първо място като притежател на веригата заведения за хранене за бързо хранене " Subway България ", само че няколко дни след приключването на данните на 4.6 млн. души от страна на Национална агенция за приходите, прокуратурата уточни като обвинен неговия чиновник Кристиян Бойков. В следствие бяха повдигнати обвинявания и на комерсиалния шеф Георги Янков, а Тодоров е последният упрекнат. Причината е, че последната седмица той прекара в Канада, където взе участие на конференция, обвързвана с ресторантьорския си бизнес.

Тодоров и Янков бяха посочени от прокуратурата като подбудители на закононарушението, осъществено съгласно държавното обвиняване от Бойков. Бойков и Янков към този момент са на независимост, откакто са заплатили гаранция от 20 хиляди лева, за разлика от техния случай, прокуратурата желае непрекъснат арест на Тодоров. За момента той остава в ареста за 72 часа.

За момента единствената информация, която има за Тодоров, е от страна на неговия юрист Георги Стефанов. Пред " Дневник " той разяснява, че Тодоров се усеща " натопен и предаден от българското правораздаване ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР