Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Пригожин обяви, че руското военно ръководство заблуждава Путин за войната в Украйна

Собственикът на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна военното управление на страната, че лъже и крие действителната обстановка на фронта в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб Валерий Герасимов сервират " небивалици " на президента Владимир Путин с вярата, че " лъжите " би трябвало в действителност да са безобразни, с цел да може Путин да им повярва, сподели Пригожин в аудиопослание в Телеграм.

Украинските сили към този момент са постигнали обилни триумфи, увери шефът на " Вагнер ".

" Изгубихме огромни територии ", сподели Пригожин и добави, че загубите в редиците на съветската войска също са огромни, а " колосални проблеми просто се скриват ".

От друга страна, съветското военно управление оповестява за обилни загуби и унищожена техника на украинската войска, без да показва доказателства, добавя притежателят на " Вагнер ".

Пригожин нееднократно е упреквал Шойгу и Герасимов в непросветеност. За следващ път наемническият началник прикани за незабавна готовност, с цел да се избегне военно проваляне за Русия.

На собствен ред, на среща с Путин през днешния ден Шойгу още веднъж заяви за загуби от украинска страна, в това число доста танкове. Въпреки това украинските въоръжени сили към момента имат огромен капацитет, призна съветският министър на защитата.

На въпрос на Путин за вероятните опасности за съветските въоръжени сили от западните доставки на тежки оръжия за Киев Шойгу отговори: " Не виждаме тук никакви закани, частично тъй като сме в развой на образуване на запаси. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР