Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин

...
Собственикът на руската частна военна компания (ЧВК) Вагнер Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Терористите от ЧВК "Вагнер" сломени, напускат Бахмут на 10 май

Собственикът на съветската частна военна компания (ЧВК) " Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че силите му ще изоставен украинския град Бахмут на 10 май, съобщи Ройтерс.
 
" Обявявам от името на бойците на " Вагнер ", от името на нейното командване, че на 10 май 2023 година се постанова да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на защитата и ще изтеглим остатъците от силите на ЧВК " Вагнер " в логистични лагери, с цел да " ближем раните си ".
 
Ние щяхме да превземем град Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи стопираха доставките (на боеприпаси) … Следователно от 10 май 2023 година ще се изтеглим от Бахмут ", сподели Пригожин във видеообръщение, публикувано от пресслужбата му.
 
" Изтеглям " Вагнер " от Бахмут заради липса на муниции, поради което бойците ни са обречени на безсмислена крах ", добави Пригожин. ЧВК " Вагнер " играе водеща роля в напъните на Русия да превземе Бахмут от предишното лято. Обсадата на града се трансформира в най-продължителната и кървава борба във войната в Украйна.
 
Уволненият от служба съветски заместник-министър на защитата Михаил Мизинцев е станал заместник-командир на ЧВК " Вагнер ", настояват съветски военни репортери, представени от УНИАН.
 
" В лагера за подготовка с новия заместник-командир на ЧВК " Вагнер " Михаил Мизинцев се занимавахме с спомагателна подготовка на подразделенията ", написа един от тях, Александър Симонов.
 
Впоследствие журналистът заяви, че дружно с Мизинцев са посетили позициите на ЧВК " Вагнер " в Бахмут, където новият заместник-командир " се е срещнал с ситуацията на място ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР