Собственикът на приложенията за запознанства Tinder и Hinge обяви, че

...
Собственикът на приложенията за запознанства Tinder и Hinge обяви, че
Коментари Харесай

Приложения за запознанства спряха работа в Русия

Собственикът на приложенията за запознанства Tinder и Hinge разгласи, че стопира да работи в Русия, повече от година след експлоадирането на войната в Украйна, заяви „ Би Би Си “.

Match Group съобщи, че нейните марки подхващат стъпки за " ограничение на достъпа " до услугите и ще се отдръпват изцяло от съветския пазар до 30 юни.

Съобщението идва, откакто доста международни компании прекъснаха връзките си с Русия след нашествието през февруари 2022 година

Американската компания направи известието в годишния си отчет, като добави, че е " ангажирана със отбраната на човешките права ".

Непосредствено след нашествието на Владимир Путин в Украйна голям брой най-вече западни компании оповестиха, че преустановяват активността си в Русия или напълно се изтеглят от страната.

С повишаването на натиска от страна на потребителите McDonald`s, Coca-Cola, Starbucks и Heineken оповестиха, че прекъсват връзките си.

Match Group, чиито марки включват и други уеб сайтове за запознанства като Plenty of Fish, направи малко обществени изказвания по отношение на активността си в Русия.

Компанията, която има над 2700 чиновници в целия свят, въпреки всичко е алармирала за отрицателно влияние върху европейския си бизнес през март 2022 година

Match Group твърди, че Tinder е " най-популярното приложение в света за запознанства с нови хора ".

Други софтуерни компании, като Netflix и Apple, стопираха активността си в страната през 2022 година

Междувременно McDonalds удостовери, че ще напусне вечно и ще продаде заведенията за хранене си през май.

Веригата за бързо хранене отвори първия си ресторант в страната през 1990 година, като този ход стана знак на размразяването на напрежението от Студената война.

Миналата седмица френският колос в производството на питиета Pernod Ricard съобщи, че " работи интензивно, с цел да откри най-хубавия метод " за прекъсване на износа на марки за Русия, в това число джин Beefeater и уиски Jameson, откакто преди този момент призна, че ще възобнови износа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР