Собственикът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи преговаря за закупуването

...
Собственикът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи преговаря за закупуването
Коментари Харесай

Босът на ПСЖ прави Лийдс като френския хегемон?

Собственикът на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи договаря за закупуването на британския втородивизионен клуб Лийдс Юнайтед. Според информация на “L’Equipe “ катарският притежател ще се срещне с сегашния притежател на йоркширския клуб Андреа Радридзани и мениджърът Марсело Биелса по отношение на възможната продажба.

Ал-Келайфи обаче може да срещне усложнения в това си начинание. Миналият месец френски правосъден чиновник разгласи, че притежателят на парижани е бил обект на авансово обвиняване в дейна корупция, обвързвано с заплащане на 3,5 милиона $ на чиновник на интернационалната асоциация на лекоатлетческите федерации по отношение на кандидатурите на Катар за домакинство на международното състезание по лека атлетика за 2017 и 2019 година.

Френските прокурори настояват, че Ал-Келайфи е одобрил заплащането, само че неговите юристи настояват, че той не е бил нито шеф, нито акционер на компанията, както и че заплащането е било осъществено през 2011 година Според тях той има единствено акции в компанията сред 2013 и 2016 година

Въпреки това всяка евентуална договорка за закупуването на именития йоркширски клуб ще мине през тест за “добросъвестност “ купувача.



Автор: Емануил Тодоров

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР