Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са

...
Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са
Коментари Харесай

Фандъкова: Ще слагаме датчици на шахтите , собственик на обекта е прекарал кабела

Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са прекарали кабела. Ще сложим сензори на шахтите. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

 Екип от следователи ще проверява гибелта на 16-годишното момче в София Виж още

От първия ден другите институции, които имат отношение по този проблем, започнаха да се дистанцират. Тази инспекция не изчерпва всички условия, а единствено отговорностите на институциите по монтажа.Подавано е напрежение на обекти, за които никой не е видял планове за свързване. Неслучайно кабелът, за който се допуска,че е предизвикал гибелта на това дете, е подложен изцяло нелегално.

Отговорността на институциите е ясна във връзка с контрола, разрешителните. Контролът във връзка с преместваемите обекти се реализира от основния проектант на София. Много огромна част от обектите в София, които са нелегално инсталирани, към момента не са отстранени, сподели още тя.

Този обект е стоял там от години. Случаят изрично е закононарушение, тъй като има умрял човек/дете. ЧЕЗ са подали напрежение със служебна записка със запетайка от основния проектант на София. Тази записка няма никаква стойност пред Закон за устройство на територията. Собственикът на обекта или хора, които той е наел, са прекарали кабела, изясни Фандъкова.

Моята отговорност е да изнеса обстоятелствата допустимо най-бързо. Всеки кмет носи отговорност за работата на администрацията, сподели още тя.

Фандъкова означи, в отговор на въпрос, че шахтата е общинска благосъстоятелност. Тя не скри, че има проблем с контрола на отварянето на шахтите, в които има и кабели от сфетофарните уредби, както и такива на мобилните оператори. Тъй като контрола е сложен кой, по кое време ги отваря ще бъдат сложени сензори на шахтите.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР