Собственикът на Nova Кирил Домусчиев похвали разследващия екип на телевизията

...
Собственикът на Nova Кирил Домусчиев похвали разследващия екип на телевизията
Коментари Харесай

Домусчиев отново хвали разследващите журналисти в Nova, след тях вървяла и прокуратурата

Собственикът на Nova Кирил Домусчиев похвали проверяващия екип на малкия екран и ги поздрави за " чудесно свършената работа ".
" Приятели, още веднъж Васко и Тина чупят рейтингите по гледаемост! И освен това. Водещата телевизия за следващ път тези дни прави мощно следствие с необорими доказателства за обири на доста милиони! Браво, сътрудници! След вас върви и прокуратурата. ", това написа Домусчиев в профила си във Facebook.
Припомняме, че откакто закупи Nova Домусчиев размени проверяващите публицисти Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.
Това стана под претекст, че се приключват трудовите им контракти и им оферират да работят като " свободни електрони " - да създават продукция, която след това да оферират на малкия екран.
Тълкуванието на управлението на това решение било, че по този начин им се дава цялостна независимост и самостоятелност.По създание обаче новите условия на така наречен цивилен контракти не просто не дават независимост на публицистите, а вкарват наказания за тях, в случай че да вземем за пример откажат да създадат „ тематика, поръчана им от медията “
След промяната на собствеността публицистите в Нова телевизия започнаха да приказват импровизирано за цензура. Впоследствие част от тях обясниха протичащото се и с имената си. Първи това направиха спортните публицисти от уеб страницата „ Гонг.бг “, които се оплакаха от „ външна интервенция “ в публицистичната им политика.
След това Христо Христов, който държи 3% от капитала на " НетИнфо ", разгласи в профила си във фейсбук, че вижда " засилена интервенция в редакторската политика на уеб страниците " Гонг ", " Вести " и " Дарикнюз ".
Припомняме още, че авръщането на Васил Иванов в Нова разсъни мемоари за напускането му. То стана известно в средата на април, 2017 година. Тогава Иванов разгласи, че напуща поради цензура от страна на тогавашния шеф на " Новини и настоящи излъчвания " в Нова - Дарина Сарелска.
Последва и открита конференция на Иванов един до друг със Слави Трифонов, в което той изнесе пикантни детайлности от кухнята на Нова и разгласи, че Сарелска го спряла да разобличи тогавашния кмет на Неделино Стоян Беширов за корист с публични средства поради въздействието на девера ѝ, депутатът от ГЕРБ по това време Недялко Славов. А какво стана по-късно - припомнете си в ТОЗИ МАТЕРИАЛ!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР