Собственикът на Нова Броудкастинг Груп и Виваком България - United

...
Собственикът на Нова Броудкастинг Груп и Виваком България - United
Коментари Харесай

United Group влива нови инвестиции в България и региона

Собственикът на Нова Броудкастинг Груп и Виваком България - United Group, ще вложи близо 1,2 милиарда лв. в стратегически планове в България, свързани с развиването на телекомуникационния и медиен бизнес на групата, измежду които развиване на мобилната и оптична мрежа, ново наличие и стабилно развиване в идващите три години. Така общите вложения на водещата компания в медиите и телекомуникациите в Югоизточна Европа у нас ще доближат 4,7 милиарда лв. до 2026 година. Това стана ясно от изявление за Капитал на Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на групата.

„ Ще продължим да влагаме в покритие и потенциал на мобилната и оптичната мрежи в България, във висококачествени артикули, основани на най-новите технологии, като да вземем за пример 5G домакински интернет, който лансирахме единствено преди седмица. Ще продължим и със тактиката ни по цифровизация “, разяснява Боклаг.

" Виваком " построи най-голямата 5G мрежа в България, която даде достъп до високоскоростна връзка на близо 80% от популацията. А към днешна дата 10GIGA оптичната мрежа на телекома доближава до близо половин милион семейства.

„ Ще продължим да влагаме и в качествено и разнообразно наличие с акцент върху видеосъдържание и безкрайно прилагане, каквато е международната наклонност в потребителското търсене. Ще продължим да следваме международните трендове и да развиваме конвергенция сред телеком и медийния бизнес “, добавя Боклаг. Съдържанието продължава да бъде топ приоритет в тактиката на компанията, по тази причина тя концентрира върху локалните продукции и нови форми на наличие, които се харесват на по-младото потомство.

„ Медиите и платената телевизия са измежду най-бързо изменящите се промишлености сега. Освен обичайните локални и световни медийни компании към борбата за консуматори към този момент се включиха и всички обществени мрежи и D2C OTT играчи като Netflix, Disney и други. В тази конюнктура да можеш да произвеждаш локално наличие, да разчиташ на локалните рекламодатели и да поддържаш мощен абонаментен бизнес е от основно значение за бъдещия триумф както в медиите, по този начин и в телекомуникациите на локално равнище “, разяснява Викторя Боклаг.

Резултатите на United Group са се утроили през последните 3 години. В България, приходите на компанията през 2022 година са нарастнали с близо 9% на годишна база, над междинните темпове на напредък на пазара. Новият източник на доходи за UG са телекомуникационните кули, оповестява Боклаг. Компанията стартира да ги отделя и монетизира по модела на огромните телекоми в Европа.

" Виваком " стана водач на пазара на платена телевизия и интернет, а Нова тв е водеща по телевизионна гледаемост.

Наскоро United Group откри и новата постройка на " Нова броудкастинг груп " - първият независим комплекс за електронни медии от ново потомство, на повърхност от съвсем 17 000 кв.м със свръхмодерни телевизионни и радиостудиа, просторни апаратни, монтажни и нов нюзрум.

Виктория Боклаг акцентира, че свободата на словото и независимостта са полезности, които компанията проповядва от самото й основаване.
„ United Media има самостоятелен медиен ръб, който е основан в Люксембург. Той дава отговор за съблюдаването на най-високите медийни стандарти и е претрупан със задачата да следи за безпристрастността и етиката в работата на нашите публицисти. Всички членове на борда са авторитетни представители на емблематични медии като BBC и RTL. Те са изцяло самостоятелни и не работят в никой от медийните ни активи. Горда съм, че от придобиването на NOVA бордът не е имал мотив да се намеси нито един път “, разяснява тя.

Компанията продължава да основава нови артикули в границите на личния иновационен център на United Group, със засилен фокус върху потребителите. Ексклузивната телевизионна платформа EON е един от продуктите, създадени от United Cloud, който беше стартиран сполучливо на всички пазари, където работи United Group.

„ Полагаме и съществени старания в областта на осведомителните технологии за да подобрим и да усъвършенстваме прекарването на потребителите във всяка точка на контакт с нас “, споделя Виктория Боклаг.

Не на последно място Боклаг акцентира, че United Group има упоритостта да бъде пазарен водач във връзка с устойчивостта в телекомуникационната и медийната промишленост за бъдещите генерации.
„ И двата бранша въздействат върху климатичните промени, по тази причина си поставихме цел групата да стане въглеродно неутрална до 2040 година През идващия месец планираме да обявим огромна самодейност, обвързвана с стабилно развиване “, анонсира Виктория Боклаг.

Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group

Присъединява се към компанията малко след основаването ѝ, откакто стартира кариерата си във фонд за дялово вложение. Заемала е няколко лидерски позиции в групата, в това число основен изпълнителен шеф на SBB и вицепрезидент, отговарящ за маркетинга и медиите. Назначена е за основен изпълнителен шеф през 2018 година Играе основна роля за развиването на компанията и издигането ѝ от локален снабдител до най-големия интегриран телеком и медиен бизнес в района. Боклаг е учила в Съединени американски щати и в родната си Украйна. Висшето ѝ обучение е в областта на бизнес администрацията и мениджмънта.

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на 2,5 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании. От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР