Собственикът на московската сладкарска фабрика "Меншевик", който по-рано днес откри

...
Собственикът на московската сладкарска фабрика "Меншевик", който по-рано днес откри
Коментари Харесай

Друга версия за стрелбата в Москва, ясно е името на стрелеца

Собственикът на московската сладкарска фабрика "Меншевик ", който по-рано през днешния ден откри пукотевица в предприятието, убивайки един човек, не бе открит от спецчастите, които деликатно ревизираха територията на предприятието.

Според някогашна служителка на фабриката сред двете 5-етажни здания има под земята кулоар и притежателят може да е избягал през него.

Установена е неговата идентичност, споделя се Иля Аверянов.

На времето е приключил физическия факултет на Московския университет, бил е в един курс с олигарха Олег Дерипаска. През 90-те години се захванал с търговия и внасял от Турция дъвки, облекла и други потребителски артикули. Впоследствие станал притежател на фабриката.

Властите настояват, че той не е напускал територията на постройката и издирването му продължава.

По данни на столичната прокуратура Аверянов е настоящ шеф на предприятието. По-рано бе обявено, че той бил някогашен притежател на фабриката.

Имал неизплатени финансови отговорности, за тяхното събиране във фабриката се появили правосъдни реализатори, по които той разкрил огън с огнестрелно оръжие – ловна карабина, която законно имал. Съгласно събраните данни той и различен път стрелял по длъжностни лица, които идвали на инспекция във фабриката.

At least one killed, several hostages held in pastry-making factory shooting in SE #Moscow on Wednesday, reports RIA; ex-owner of factory reportedly opened fire, factory was cordoned off and police are trying to contact attacker (File Photo) pic.twitter.com/wr4n8G3XPA
— CGTN (@CGTNOfficial) 27 декември 2017 година

По-рано бе обявено, че стрелбата във фабриката станала по време на негов спор с управлението, вследствие на което той стрелял по охранител, който умрял.

Потвърдиха се опроверганите известия за съществуването на заложници и трима ранени по време на случая – такива не е имало.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР