Собственикът на Минесота Тимбъруулвс Глен Тейлър вече няма желание да

...
Собственикът на Минесота Тимбъруулвс Глен Тейлър вече няма желание да
Коментари Харесай

Минесота Тимбъруувс няма да бъде продаден

Собственикът на " Минесота Тимбъруулвс " Глен Тейлър към този момент няма предпочитание да продава контролния си пакет акции от франчайза на миноритарните притежатели Марк Лоре и Алекс Родригес. Съобщението бе направено в четвъртък. Тейлър твърди, че Лоре и Родригес не са спазили някои договорни периоди и отговорности по процеса на продажба, който стартира през 2021 година Източници на ESPN изясняват, че връзките сред двете страни са се влошили в допълнение през последните две години. Откакто процесът на продажба стартира през 2021 година, цената на франчайзите в НБА се увеличи фрапантно. Пример е договорката на Финикс Сънс за към 4 милиарда $. 

В същото време тимът върви отлично в шампионата. Минесота е с 50 победи и 22 загуби, прави най-хубавия си сезон от години и е покрай първото място в Западната конференция. В изказване, обещано на ESPN, Лоре и Родригес настояват, че са изпълнили финансовите си отговорности към Тейлър, в това число и последното заплащане предходната седмица. През 2021 Тейлър се съгласи да продаде Тимбъруулвс и Минесота Линкс за 1,5 милиарда $, като договорката предвиждаше прекачване на ръководството в продължение на няколко години, до момента в който Лоре и Родригес създадат поредност от заплащания.

" Разочаровани сме от днешното обществено изказване на Глен Тейлър. Изпълнили сме отговорностите си, разполагаме с цялото належащо финансиране и сме изцяло ангажирани да приключим покупката на тима незабавно откакто НБА завърши процеса на утвърждение “, се споделя в изказването на Лоре и Родригес.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР