Собственикът на мега фирмата Градус“ Иван Ангелов ще бъде единият

...
Собственикът на мега фирмата Градус“ Иван Ангелов ще бъде единият
Коментари Харесай

Първо в BulNews! Иван Пилето от „Градус“ влиза в новия списък „Магнитски“, вътре има още българи

Собственикът на мега компанията „ Градус “ Иван Ангелов ще бъде единият от глобените от „ Магнитски “, научи извънредно организация BulNews.
До края на март Съединени американски щати ще разгласяват нов лист с българи по световния закон " Магнитски ", заяви проф. Гергана Йорданова, учител в университета " Джордж Мейсън ", водещ специалист по финансово разузнаване и пране на пари.
Санкциите плануват блокиране на активите им по света, възбрана за влизане в Съединени американски щати, както и наказания за тези, които не престават да им сътрудничат.
По неофициална информация, в новия лист ще попадне и Иван Ангелов, известен в цялата страна като Иван Пилето. В общественото пространство има голям брой материали, които свързват неговата компания „ Градус ” с нейния покровител Бойко Борисов. Някои стигат до такава степен да настояват, че Иван Пилето и някогашният министър председател въртят крадливи схеми, с които пълнят сейфове и чекмеджета, само че на този стадий за това няма доказателства.
Компанията " Градус " беше измежду главните тематики по време на скандалното съвещание на комисията за инспекция на ръководството в Народното събрание. По време на чуването през май 2021 година предприемачът Светослав Илчовски упрекна ГЕРБ в рекет и корист с власт. В залата участва и Иван Ангелов, който беше неведнъж споменаван от Илчовски и по време на предходно съвещание на комисията. Бизнесменът от Кнежа повтори изказванията си по отношение на Ангелов, че е бил притискан да им продава фуражи на половин цена. Спомена за обезпечаването на фиктивни обороти, с цел да се продават акциите на борсата.
По-късно стана ясно, че компанията производител на птиче месо " Градус " ще заведе серия от каузи против едрия зърнопроизводител Светослав Илчовски, като се очакваше те са за над 20 млн. лв..
Ромите Иван и Лука Ангелови дружно със фамилиите си живеят в супер скъпарско имение в подножието на парк Аязмото в Стара Загора, на границата с Щаба на дивизията, на чиято територия има 3 военни поделения. Имотът на шефовете на „ Градус ” се простира на цели 42 декара.
През ноември 2022 година те се отдръпнаха от управлението на мега компанията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР