Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб Левски -

...
Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб Левски -
Коментари Харесай

Официалният собственик на "Левски" е арестуван заедно с Васил Божков

Собственикът на мажоритарния пакет акции във футболен клуб " Левски " - Георги Попов, е бил задържан дружно с предприемача Васил Божков в Обединените арабски емирства.

Това удостовери публично основният прокурор Иван Гешев.

Попов има обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. То му беше повдигнато дружно със 7-те обвинявания на Божков.
Иван Гешев: Потвърден е карцерът на Васил Божков в ОАЕ Заедно с него е арестуван и търсеният Георги Попов, мажоритарният акционер в "Левски"
От 6 март 2019 година Попов е собственик на 86,6% от акциите на " Левски ". На формалното Общо заседание той се показа като вицепрезидент на НОВЕ Холдинг.

Снимка: Lap.bg

Справка в Търговския указател тогава сподели, че през годините Попов взе участие в ръководството на над 35 компании, а благосъстоятелност има в 17 от тях. Заедно с Божков той е в съвета на шефовете на фирмите от хазартния бранш " Национална Лотария " АД и " Ню Геймс " АД. Със своята ГКПГ АД държи 5% от собствеността в " Лотария БГ " ООД, показва " Дневник ".
Кой е Георги Попов - новият притежател на " Левски " Няма данни предприемачът да е взел участие в ръководството на спортна активност
По информация на " Капитал " през 2000 година ръководеният от него " Йорсет холдинг " купува банкрутиралата Първа частна банка АД. Според Комисията по досиетата той е бил сътрудник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност с псевдоним " Китин ".

Заедно с единия от притежателите на ЦСКА - Юлиян Инджов, Попов е бил в управлението на " Пътни градежи - Пълдин " АД (фирмата е благосъстоятелност на Инджов и е в ликвидация).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР