Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев похвали работата на президента на

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев похвали работата на президента на ...

Кирил Домусчиев: Борислав Михайлов винаги е работил за развитието на нашия футбол.Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев похвали работата на президента на БФС Борислав Михайлов. Бизнесменът заяви, че бившият вратар "винаги е работил за развитието на нашия футбол".

Думите на Домусчиев дойдоха във второто му обширно интервю в контролирания от него сайт "Гонг" в рамките на четири дни. И този път водещата тема е свързана с ограничаването на футболисти извън Европейския съюз да играят в професионалния футбол в България.

Преди седмица изпълнителният комитет на БФС, чийто член е и Домусчиев, реши вратари от държави извън ЕС да не могат да играят в Първа и Втора лига от следващия сезон. Решението предизвика вълнения, а собственикът на "Лудогорец" се изказа много остро, като го определи за "простотия от комунизма".

Сега той изтъква, че е говорил с Михайлов, който го уверил, че "на заседанието на Изпълкома не се е обсъждало да се забранява на играчи с паспорти извън Европейския съюз да играят в българския шампионат".

"Това е простотия от комунизма": Защо Домусчиев се обърна срещу БФС

"Вярвам на Борислав Михайлов, тъй като е човек, който си спазва дадената дума. Той винаги е работил за развитието на нашия футбол и е помагал с каквото може. Вярно, понякога понася критики, но това е, защото е лицето на българския футбол", каза Домусчиев.

Той е и срещу идеята отборите да се задължават да използват български футболисти до 23 години. "Не мога да си представя как е възможно да има хора, които мислят в тази грешна посока. Няма как да развиваме футбол в България с насилствени методи. Някакви забрани и рестрикции от времето на комунизма. Всеки клуб има правото да си решава по какъв път ще тръгне и как ще се развива. Това е пазарна икономика. Виждате, че "Левски", ЦСКА, "Черно море" и още няколко клуба налагат млади футболисти. "Лудогорец" също има ясна и целенасочена визия и политика за развитието на младите таланти. Неслучайно осигуряваме на нашите юноши отлични условия за работа. И ще продължим да го правим, тъй като това е правилният път."

Домусчиев говори и за предстоящите мачове на националния отбор (гостуване на Черна гора в петък и домакинство на Англия в понеделник), както и за напрежението около двубоя с англичаните.

"Очаквам два трудни мача, но смятам, че няма да запишем негативни резултати. Относно скандала - като че ли малко повече се пораздуха от медиите. Обвиняват ни несправедливо. Българите не сме расистки настроени. Като цяло не сме такава нация. Затова не мисля, че ще има проблем. Нас повече ни обиждат, когато отидем в чужбина. Малко ли са ни викали "цигани", заяви той.

Източник: dnevnik.bg