Собственикът на Лудогорец - Кирил Домусчиев, е дарил лекарства и

...
Собственикът на Лудогорец - Кирил Домусчиев, е дарил лекарства и
Коментари Харесай

Домусчиев направи дарение за битката с коронавируса

Собственикът на Лудогорец - Кирил Домусчиев, е дарил медикаменти и 5000 теста за COVID-19 за диагностициране и лекуване на инфектираните у нас. Това разгласи на брифинг в Министерски съвет началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.
 Кирил Домусчиев: След седмица ще се види има ли усъвършенстване на положението ми
" Оказа се, че в България има запаси на хининови препарати, и то в не дребни количества – 35 000 цялостни дози за лекуване, т.е. – за 35 000 души. Имаме благоприятни условия за произвеждане на още. Понеже нашите фармацевтични компании, които ги създават, ги готвят за експорт към Русия и Украйна, министърът на опазването на здравето издаде заповед за възбрана на този експорт.

Упълномощен съм от господин Домусчиев да разглася, че всички медикаменти хидроксихлорохин, които подчинените му са намерили и изкупили, и оказват помощ за лекуването на коронависус, ще бъдат дарени на здравното министерство. В Европа това лекарство се създава единствено във Франция с потенциал 1 милион дози месечно. Сами разбирате, че освен това състояние ще има дефицит.

Също по този начин Домусчиев към този момент е превел пари за 5000 теста за българските жители ", сподели ген. Мутафчийски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР