Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил

...
Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил
Коментари Харесай

Домусчиев: Аз бях инициаторът за въвеждането на VAR у нас

Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев разгласи страхотна вест за българския футбол - въвеждането на системата VAR. Босът на първенците приказва след съвещанието на ръководителите на родната централа в Бояна. Проектодоговорът за въвеждане на VAR в българското състезание бе утвърден през днешния ден, като в най-кратки периоди той ще бъде подписан за системата да бъде въведена от плейофната фаза на сезон 2020/2021 година

" Нямам коментар за шефа на съдиите. Имаше предложение, беше гласувано единомислещо. Да му пожелаем триумф и да се развива българското съдийство. Защото и там очевидно има потребност от материал и доста работа ", сподели Домусчиев по отношение на промяната на Костадин Стоичков с Костадин Гергинов.

" Искам да разглася нещо, което ме радва, тъй като аз бях основателя за него. Заедно с господин Фурнаджиев одобрихме контракта за VAR, който ще бъде подписан до дни. Обучението върви сполучливо, оборудването и подготовката на съдиите също. Плейофите ще са с VAR. Направихме нещо положително за развиването на българския футбол и съдийството ни. А и да намалеят разногласията тази неточност дали е на съдията, съзнателно ли я е направил... Смятам, че въвеждането на VAR ще бъде от огромна изгода ", разяснява Домусчиев.

" Спорове има, много хора бяхме на съвещанието. Почти всички членове на Изпълкома се събрахме. Опитни и мъдри хора сме, обикновено е да има разногласия, с цел да се стигне до най-хубавото решение ", сподели босът на Лудогорец.

Той приказва и за обстановката при " орлите " - " Неслучайно сменихме треньорите, назначихме нов треньор. Признахме си, че не сме удовлетворени от резултати. Естествено, постоянно работим и имаме вяра в това, което вършим. Иначе няма да се получат нещата ", сподели той за упоритостите за нова шампионска купа на Лудогорец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР