Собственикът на Локомотив (София) - Иван Василев, коментира пред Тема

...
Собственикът на Локомотив (София) - Иван Василев, коментира пред Тема
Коментари Харесай

Иван Василев: Няма да има по-специални премии за победата над Левски

Собственикът на Локомотив (София) - Иван Василев, разяснява пред " Тема Спорт " успеха на железничарите с 3:2 в " Надежда ". Президентът на червено-черните показа усещанията си от работата на Станислав Генчев и даде оценка на селекцията, която направи клубът през лятото.
 Детелин Баялцалиев: Третият гол на Локомотив (София) не трябваше да бъде зачетен
Детелин Баялцалиев: Третият гол на Локомотив (София) не трябваше да бъде зачетен

" Валентин Железов сгреши "

Г-н Василев, Локомотив София победи Левски с 3:2 в " Надежда ". Как ще коментирате триумфа на отбора?

-Получи се същинско столично дерби. Добър мач и за двата тима. Нашите момчета бяха по-настоятелни и търсеха успеха до края. Заслужен триумф, само че дуелът към този момент завърши и би трябвало да се подготвим за идващия кръг. Емоцията е хубава, само че би трябвало да отмине по-бързо.

Ще има ли спомагателни награди за тима след триумфа над Левски?

- За всеки мач играчите си имат спомагателни бонуси. Няма да има нещо по-специално след успеха над Левски.

Как ви се вижда Локомотив от началото на сезона? Каква оценка бихте сложили на тима досега?

-Ако би трябвало да бъда прям, аз съм максималист. Можеше и по-добре да бъде, тъй като загубихме съвсем извоювани мачове против Славия и ЦСКА 1948. Може би момчетата трябваше да бъдат по-агресивни в тези дуели. Ако ги бяхме спечелили, в този момент щяхме да бъдем на друго място в класирането. В интерес на истината, след приключването на селекцията считам, че към този момент в тима има добра конкуренция. Това ще вдигне качеството на играта и футболистите ще демонстрират цялостния си капацитет, тъй като когато не се показват на равнище, ще отидат на пейката. Това не е маловажно. Откакто аз съм в клуба, не сме имали такава численост играчи - в този момент са 28. Да се надяваме, че след успеха над Левски ще се вдигне и самочувствието на момчетата, с цел да дойдат още позитивни резултати. Действително Локомотив се показва добре и триумфът против първокласен тим като Левски не е за подценяване. Това приказва, че вървим в вярната посока и малко по малко би трябвало да се връщаме към челните позиции. Все отново шест години не бяхме в Първа лига, което не е по никакъв начин малко. Тепърва се гради всичко. Стъпка по стъпка, тъй като при мен няма спонсори, които да оказват помощ. Благодарен съм на " Бетано " и Веско Стоянов. Не е леко, до момента в който другите тимове имат доста спонсори, страната и общините им оказват помощ. В Локомотив всичко би трябвало да върша самичък... И това на държавна земя - нямам нищо, както и футболният клуб.

Споменахте за вложенията в стадиона. Какво значи още веднъж Локомотив да играе в " Надежда "?

-Направихме доста усъвършенствания по стадиона с моя екип през тези седем години и справедливо се върнахме в " Надежда ". Всичко се гради с кървясъл труд и пари, изкарани почтено и честно. Нямаме една стотинка, която да е пристигнала от Общината или страната. Нали разбирате какво значи да направя осветяване на държавна земя. Много усъвършенствания направихме - съблекалнята, терените, трибуните, паркинга пред стадиона. Така се гради - малко по малко. Локомотив е тим с обичаи, с 93-годишна история и не би трябвало да се подценява. Казах го още предходната година, когато се завърнахме в Първа лига - " Никой да не подценява Локмотив София ". Виждате, че през този сезон изгубихме две точки против ЦСКА. Изпуснахме успеха над алените. Това са грандовете, дружно с Лудогорец, които са съвсем извънземни за нашето състезание. Но тимовете би трябвало да се преценяват с Локомотив.

Поехте ли риск с назначението на млад треньорски екип в лицето на Станислав Генчев и Живко Миланов? Доволен ли сте от досегашната им работа?

-Винаги съм бил сдържан оптимист. Търсех младежи. Такива, които са с нови визии. Аз също имам Про лиценз, който взех преди към 15 години, само че нещата в актуалния футбол се менят доста бързо. Затова желаех да намеря млад екип, който да вкара нови хрумвания и методика. Имат огромен напредък. Доволен съм от работата им. Дори да загубим, момчетата си правят работата съвършено. Но това не е поради успеха над Левски. Ако бяхме изгубили в събота, щеше да е същото, тъй като виждам, че тимът играе добре. Когато отборът се показва едва, споделям нещата право в очите. Не икономисвам нищо на никого. Така би трябвало да бъде, с цел да вървим напред. Трябва ни доста малко и ще го намерим, с цел да играем сензитивна роля в шампионата.

Доволен ли сте от селекцията, която направихте през лятото?

-Да, привлякохме положителни попълнения. Сега би трябвало в игра да се завърнат Давид Малембана и Александър Александров, които към този момент започнаха тренировки, само че към момента нямат игрова подготовка. Привлякохме Каду и Алан Диас от втора дивизия на Бразилия, само че там равнището е доста по-добро от нашата Първа лига. Очаквам с привличането на Юлиан Ненов да се сътвори още заостреност в предни позиции. Виждате, че Франса играе съвършено. Но той въпреки всичко има срещи в Серия А в Бразилия. Антонио Вутов е неповторим футболист. Трябват му мачове, тъй като не е играл дълго време, само че в последните дуели демонстрира доста положителни игри. Очаквам още да си подвига равнището. Похвално е, че и двамата централни нападатели бележат - Илия Димитров и Димитър Митков. Може да пропусна някои и апелирам да ме извинят. Виждам напредък в играта, което се дължи на треньорската работа. Отборът към този момент стои добре тактически. Мисля, че сме в вярната посока и времето ще покаже.

Как ви се виждат и младите в тима?

-Да, забравих ги тях. Краси Милошев вкара два гола против Левски, а е едвам на 22 години. В първия тим е от шест години. В отбора е и Валентин Николов, който е юношески национал. Също Лука Иванов и Жарко Истатков, които са подготвени да играят. Имаме седем-осем момчета, които приготвяме да бъдат новата вълна. Нямаме огромна финансова опция да привличаме играчи, а би трябвало да си сътворяваме. Не е дребна броя на младите в първия тим. Колко отбора в България имат по осем-девет момчета, които са от школата и им се дава късмет в Първа лига? Да, още са зелени, само че би трябвало да се борят за мястото си в състава.
 Станислав Генчев с рекордна успеваемост против Мъри
Станислав Генчев с рекордна успеваемост против Мъри

Нареди се до Моуриньо и Франк Рийкард

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР