Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори пред Тема Спорт

...
Собственикът на Локомотив София Иван Василев говори пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Босът на Локо : Щом е скъпо, феновете на ЦСКА да не идват на мача! Боби е нашият президент

Собственикът на Локомотив София Иван Василев приказва пред " Тема Спорт " преди подновяването на шампионата и идния дуел с ЦСКА. Бизнесменът разяснява всички настоящи тематики към столичните железничари и българския футбол.

Г-н Василев, удовлетворен ли сте от подготовката, която организира Локомотив София?

- Аз не присъствах на лагера в Турция, а и не съумях да виждам нито една от контролите, тъй че нямам огромен взор върху подготовката. Всичко ще си проличи в неделя, само че съм сигурен, че отборът е работил добре в тази пауза.

Очаквате ли по-добро показване и резултати през пролетния полусезон по отношение на есента?

- Нормално е да чакам по-добри резултати. Все отново ние започнахме сезона главно с футболисти, които бяха при нас във Втора лига. Трябваше да надграждаме в придвижване. Въпреки това момчетата се показаха доста добре, играхме прекрасен футбол и дори изпуснахме много точки. Отдавам го на липса на опит и късмет. Тази зима успяхме да надградим. Подсилихме се във всички линии. Надявам се, че ще реализираме по-добри резултати, всичко е въпрос на душeвност.
 ЦСКА разгласи подробости за билетите за мача с Локомотив (София)
ЦСКА разгласи подробости за билетите за мача с Локомотив (София)

Двубоят на Националния стадион " Васил Левски " е в неделя (13 февруари) от 16:30 часа

Вие най-добре знаете какъв брой мъчно е да се устоя първокласен клуб. Какво е мнението ви за тимовете, които изпитват съществени финансови усложнения в последните месеци?

- Не мога да разясня другите тимове, тъй като нито им знам финансите, нито съм им счетоводител. Но в последна сметка нещата ще дойдат от единствено себе си, тъй като доста футболисти са се самозабравили и претенциите им не дават отговор на нашия футбол. Рано или късно и други тимове може би ще изпаднат в сходна обстановка.

Преди последния конгрес издигнахте кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на БФС. Ще се случи ли това и в този момент?

- Ще забележим, в случай че би трябвало ще го издигнем отново. Аз постоянно бих го издигнал, тъй като считам, че е по-добрият избор. Всеки има право на мнение, само че за мен той е нашият президент. Има огромен опит и е доста добър управленец.

Предстоящият противник ЦСКА пък има усложнения с картотекирането на новите, ще повлияе ли това в конфликта?

- Всеки тим си има проблеми. И ние си имаме нашите. Шест години не бяхме в елита. Разполагаме със непретенциозен бюджет, само че работим интензивно. И сега не престават ремонтите по стадиона. Остава ни единствено осветлението, с цел да се върнем в своя дом в " Надежда ". Правя всичко допустимо и в случай че имаме шанс до края на сезона или най-късно при започване на идващия, би трябвало да си се приберем у дома.

Сред почитателите на ЦСКА се породи огромно неодобрение по отношение на скъпите цени на билетите...

- Не знам от какво е подбудено това неодобрение. Всичко става скъпо. И за мен всичко става скъпо. На който му е скъпо, да не идва. Но който е наясно с нещата, знае, че разноските са огромни и даже при тези цени на билетите най-вероятно няма да успеем да ги покрием. Все отново това е обичайно столично дерби, ползата е по-голям и е обикновено и цените да са по-високи. А и аз не мисля, че 20 лв. са доста пари. В прилежаща Гърция мачовете от трета дивизия са с билети по 10, 20, 30 евро. Виждате в тази пандемия какво се случва с цените на горивата, на електрическата енергия. Съжалявам, в случай че играехме на нашия стадион, щяха да са по-евтини билетите. Знаете ли какъв брой коства осветлението, LED екрана, наема, ще наемем обособена охранителна компания, друга от нашата, отварянето на В и Г бранш основава спомагателни разноски... Над 30 000 лева ни трябват, с цел да покрием разноските си за този мач. Всичко коства пари и ние като клубове се опитваме да намерим разнообразни способи за финансиране. Не може единствено притежателите да вадят от своя джоб, това няма положително бъдеще.
 ЦСКА без четирима против Локомотив (София)
ЦСКА без четирима против Локомотив (София)

Йоан Баи и Федерико Варела упражняват настрана

Има ли сили Локомотив да спъне ЦСКА?

- ЦСКА е изявен любимец. Разполагат с качествена селекция и е изцяло действително да имат шампионски упоритости. Но и ние няма да излезем като обречени. Ще опитаме да се противопоставим и, дай Боже, да измъкнем нещо от срещата. Пожелавам си да станем очевидци на завладяващ дуел, с цел да стартира последователно публиката да се връща по стадионите. Защото не мисля, че единствено цената на билетите е казусът.

Известно е, че сте в положителни връзки с братя Домусчиеви. Очаквате ли финансов тласък при добър резултат в неделя?

- Досега никой не ми е давал тласък нито във Втора, нито в Първа лига. Финансова инжекция не съм получавал. Само разноски (смее се). Няма да се разсърдя, само че към този момент никой не се обажда. Няма такива работи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР