Собственикът на Локомотив София Иван Василев - Бозата коментира провеждането

...
Собственикът на Локомотив София Иван Василев - Бозата коментира провеждането
Коментари Харесай

Босът на Локо Сф разочарован преди Конгреса

Собственикът на Локомотив София Иван Василев - Бозата разяснява провеждането на Конгреса, влизането му в Изпълкома, както и настоящото положение на тима. Клубът издигна кандидатурата на Борислав Михайлов, който завоюва пети мандат преди 2 дни.
" Разочаровах се от някои неща преди самия Конгрес. Наслушах се на какви ли не обиди и нападки. Това по този начин наречено хейтване. Не ми хареса – по този начин сигурно няма да градим футбола като артикул. А той има потребност тъкмо от това, с цел да го върнем на мястото му. Колкото и неприятен да е, не може да приказваме по този метод, да използваме подобен език, в случай че желаеме да вършим нещо. Не може да се приказва по този начин от президенти или притежатели, от треньори, от футболисти… Няма какво да се залъгваме, това е истината. Ние сме футболните хора, които би трябвало да дадем образец. Преди три години на един мач за последно направих остро изявление по адрес на съдията. Тогава сбърках и си признавам. От тогава в никакъв случай не съм се занимавал с тази тематика. Отивам, приветствам ги – даже да сме изгубили. Всеки бърка – бъркат и треньорите, и футболистите, просто би трябвало да имаме различен метод, в случай че желаеме да променим обстановката. В тима съм споделил изрично – който си изкара картон за препирня със арбитър, си заплаща от джоба. Аз такива футболисти не желая в тима. Правиш фаул, вдигаш ръка и бягаш. Даже, в случай че се наложи, отиваш и поздравяваш съдията!
Още не мога нищо да разясня в елементи, тъй като евентуално ще има обжалване. Само желая да подчертая, че Конгресът беше извършен извънредно правилно. Бил съм на пет Конгреса – и като пратеник, и като посетител, на този в действителност имаше страхотна организация ", разяснява Иван Василев пред уеб страницата
" Борислав Михайлов даде обещание промени. Дано има промени, мощно се надявам. Когато нещо не върви – отговорен е този, който е най-отгоре. Когато тимът върви, поздравяват треньора. А когато не печели – отговорен е шефът. Но е мъчно, доста е мъчно, тъй като футболът е доста безценен спорт. И поради пандемията в последните съвсем две години нещата стават още по-тежки. Говоря при мен особено и Локомотив. Но всеки ден животът и всекидневието ми е Локомотив. Правя всичко по силите си и се надявам да бъде оценено. Защото заварих руини на стадиона преди няколко години, когато поех издръжката на клуба. А в този момент, в случай че не сте били на стадиона – елате и вижте направеното и измененията. То не са зали за бокс, баскетбол, волейбол, изкуствени терени, асфалтиране на паркинга, замяна по стадиона. Много благодаря на Веско Стоянов, който ми оказва помощ, и несъмнено на шефа на спортните клубове Даме Стойков.
Предстои ни мач с Левски. Тези мачове са малко по-различни и са дразнител за почитателите. Все отново от 6 години не ни е имало на сцената и в този момент почитателите чакат с интерес такива дуели. Относно новите разпореждания – чакаме заповедта на министъра. Ще забележим каква ще бъде. Много се надявам да не затворят изцяло стадионите. Нали вършим футбола за хората. Става тъй че някои може да работят на избран потенциал – да вземем за пример 30%, а на футболните мачове, които са навън, не може да бъдат допускани почитатели. Чух се с Наско Сираков, с цел да обсъдим обстановката, тъй като ограниченията, които вероятно ще влязат в действие, касаят София. Аз считам, че на Националния стадион " Васил Левски " несмущаемо може да има аудитория в избран потенциал. И няма да бъдат нарушавани никакви разпореждания.
За Купата на България с Локомотив Пловдив не виждам причина да не играем в " Надежда ", с цел да може да зарадваме нашата аудитория. Истината е, че сега ние чергарстваме – не играем на нашия стадион и лишаваме почитателите си от опцията да дойдат на тяхното място, на техния си стадион.
Започнахме от четвърта дивизия. После на третата година изпуснахме шанса си в баража с Витоша Бистрица. След това се закучиха нещата в Б група един сезон, след това пристигна и пандемията. Но значимото е, че успяхме. И всичко това върша в името на Локомотив и почитателите. Истинска наслада ми доставят щастливите мигове. Например напролет, когато към този момент атакувахме елита – хубавите мачове и победи на нашия стадион и насладата на хората ", приключи Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР