Собственикът на Локо София Иван Василев винаги е бил прам

...
Собственикът на Локо София Иван Василев винаги е бил прам
Коментари Харесай

Босът на Локо : Няма да излезем съблечени на Герена

Собственикът на Локо София Иван Василев постоянно е бил прам и е казвал нещата с същинските имена. Човекът възродил червено-черната реликва се съгласи да отговори на въпросите на " Тема Спорт " преди столичното дерби с Левски, само че осноана тематика като че ли се оказа съдийството...

Г-н Василев, какво да чакаме от Локомотив София при гостуването на " Герена ", откакто отборът ви е с много кадрови проблеми?

- За последния дуел с Ботев Враца имахме цели 7 контузени, 1 осъден и един болен. Сега ще имаме двама осъдени, това е цялостен тим отсъстващи. Имаме своите проблеми, само че да се надяваме, че най-малко съдийството ще бъде на равнище. Защото това, което се случва досега, в мачовете на Локомотив София, не ми харесва. Но това не значи, че ще излезем съблечени против Левски. В никакъв случай. Имаме качествени млади момчета, на които в този момент им е времето. Това е шансът да се вземат в ръце, и а против огромните се става огромен. Надявам се въпреки всичко някой от контузените да се възвърне. А контузиите им са такива, че се желае време физичезски да укрепнат. Обезпокояващото е, че всички излязоха вкупом. Там би трябвало да се търси повода. Това е казусът.

Продължава ли старши треньорът Иван Колев да се употребява с цялостното ви доверие?

- Засега сме окей, нямаме никакви проблеми. Не е дал мотив за някакво безпокойствие, макар че ни се насъбраха доста загуби. Но в тима има успокоение, мотивация... Проблемът и най-обезпокоителното са многото контузени.
 Локомотив (София) притегли хърватски халф
Локомотив (София) притегли хърватски халф

Фране Чиряк стана част от отбора

Октавио се оказа много положително трансферно попадение. Той ли е моторът на Локомотив София?

- Няма спор, Октавио е доста добър футболист. Ако е в нужното кондиционно и ментално положение би трябвало да ви кажа, че фактически е един от дребното класни играчи у нас. Тук би трябвало да включа и Симеон Славчев. Шапка му смъквам на момчето по простата причина, че той беше контузен, болен, само че игра против Ботев Враца след единствено две тренировки.

Имаше ли през зимата предложения за Октавио?

- Да, имаше предложения, само че аз не го пуснах. Постъпиха такива от Израел, Саудитска Арабия, Турция. Нямаше метод по какъв начин да ги приема. Много мъчно може да намерим зимата заместител и то първокласен, като него.

Да, само че в този момент през лятото рискувате да го изпуснете без пари, в случай че не се разберете за нов контракт...

- По-всяко възможност да. Засега не сме удължили договора му. Провели сме диалози, предложили сме му условия, само че нещата имат две страни. Не зависи единствено какво ние желаеме, а и момчето какво желае. Предложихме му нов контракт още преди последната оферта от Турция, която пристигна дни преди отсрочения мач с ЦСКА, само че както и да е. В момента е това.

Стабилизираха ли се финансово нещата в Локомотив с двата спонсора, които представихте?

- В Локомотив София, по мое време, в никакъв случай не е имало финансов проблем. Да, в този момент е малко по-добре, тъй като аз трябваше да продължа да изваждам всички пари за клуба.

Има ли вяра тимът скоро да се върне в " Надежда "?

- Работим в тази тенденция. Не става бързо. Документите за заема за построяването на осветлението са в банката. Непрекъснато обаче ни се желаят нови и нови такива и това лишава време.

Ще има ли помощ от страната за осветлението?

- Не. От никой за нищо няма помощ. Аз и моят екип, хората, които са до мен и ми оказват помощ, си вършим всичко сами. И да рева, никой няма да ме чуе. Но не може постоянно да играем на открито. Нашата аудитория в " Надежда " си идва на мачовете, само че на " Васил Левски " сами виждате какво е - 200, 300, 400 индивида.

Може ли да кажем, че с домакинстването на националния стадион губите едни 1500-2000 индивида?

- Да, губим ги. А разноските по наема на " Васил Левски " са доста високи. Но няма къде другаде да се играе.

Да се върнем на идния мач с Левски, какъв брой сериозна е смяната там със завръщането на Станимир Стоилов?

- С него нещата несъмнено са на друго равнище. Мъри е потвърден треньор, почеркът му към този момент се вижда и може би ще се подвигат още.

Мачът с Царско село, след визитата на " Герена ", сякаш наподобява по-важният за вас с оглед борбата за оцеляване?

- Няма такова нещо. Ние се борим против всеки и за всяка точка. Пак споделям, нашият проблем сега са травмите. Още с връщането от подготовката в Турция шест индивида бяха с разнообразни контузии. Да, има такива интервали, само че доста се струпаха едновременно. Нямаме 30 футболисти. За нас всеки мач е край. Аз съм уверен, че ще създадем добър дуел с Левски и че момчетата ще играят на равнище. Пак споделям, нека и съдийството да е на положително равнище. Защото аз персонално не съм удовлетворен от последните две срещи със Славия и Ботев Враца.

На какво се дължи това съгласно вас?

- Не знам. Търся аргументи, проучвам нещата. Просто да се стягат, тъй като това е Локомотив София. Това е клуб с обичаи и би трябвало да схванат, че аз не желая да свирят за мен, а по разпоредбите. Нека по-добрият тим да победи, само че съдийството да е обикновено. Необяснимо е за мен за какво Съдийската комисия не извади Владимир Вълков от нарядите след мача със Славия, а го праща ВАР на Лудогорец - Левски!? Срамно е, неприемливо е. Трябва да се търси отговорност от съдийската гилдия. Както на нас ни санкционират в този момент двама играчи, по този начин би трябвало да има санкции и за реферите, които са се провинили. Цяла България видя какво направи Вълков на мача със Славия... Не може по подобен метод да се подиграваш с Локомотив София. Грешки стават, само че когато има наклонност тогава не е добре. Тук не е отговорен Футболният съюз или лицето Боби Михайлов, тъй като въпреки всичко и аз съм част от този Изпълком, тъй като никой не му е споделил на съдията: Ходи да свириш по този начин, да му режеш главата, червени картони да им вдигаш, два гола да им отменяш... Но би трябвало да се търси отговорност и от съдийските наблюдаващи и от съдиите. Само по този начин ще се вдигне качеството другояче няма да стане.

Излиза, че с наряда за ВАР на Лудогорец - Левски Вълков го насърчават и му споделят: Ти си се справил, продължавай по този начин...

- Разбира се и той по този начин няма да разбере, че е сбъркал. Все едно едно дете да направи беля у дома и след това като не го накажеш то си продължава да прави белите. Същата работа е и в този случай. Само от Светия синод не ми се обадиха да ми кажат, че той предреши мача със Славия. Ами против Ботев Враца не беше ли същата работа във връзка с съдийството. За погрешно дишане ни анулираха гол. Техният вратар се удря с техен състезател, а не със Славчев, извинявайте доста. Ами червен картон за дузпата. И в селските групи не се ритат по този начин. Отделно, второто полувреме можешеш да вдигнеш втори жълт картон на два пъти на техен състезател, а ти не му го даваш... И то се натрупва. Странното е, че ВАР не прегледа двата гола, които ни бяха анулирани с Ботев Враца. Дано в идващия мач да не е по този начин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР