Собственикът на Лийдс - Андреа Радрицани, ще продаде английския клуб,

...
Собственикът на Лийдс - Андреа Радрицани, ще продаде английския клуб,
Коментари Харесай

Краят на сезона решаващ за съдбата на Лийдс

Собственикът на Лийдс - Андреа Радрицани, ще продаде британския клуб, в случай че в края на сезона не бъде извоювана промоция за Висшата лига, оповестяват английските медии.

Италианският предприемач се надява да получи към 200 милиона лири при вероятно влизане в елита на британския футбол и това ще му помогне да реинвестира съществени финансови средства в клуба от Йоркшър.

Мениджърът на " белите " Марсело Биелса получава по 3.4 милиона паунда на сезон. Договорът на експерта изтича през лятото на 2020 година. При вероятно присъединяване във втора дивизия и през идната акция, някои от главните футболисти на " белите " също ще изискат да изоставен стадион " Еланд Роуд ".

Андреа Радрицани е извънредно известен измежду ентусиастите на Лийдс, откакто влага съществени суми пари в клуба от 2017 година насам.

Финалистът за купата на европейските първенци през 1975 година Лийдс изпадна от Висшата лига през 2004 година, откакто изпитваше съществени финансови проблеми. След това " белите " паднаха и до трето равнище на футбола в Англия.

В момента Лийдс се намира на трето място в класирането във втора дивизия и резервира съществени шансове още веднъж да се класира във Висшата лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР