Собственикът на Левски Спас Русев обясни, че гледа на клуба

...
Собственикът на Левски Спас Русев обясни, че гледа на клуба
Коментари Харесай

Спас Русев: За първи път от 10 години "Левски" няма да е на загуба

Собственикът на " Левски " Спас Русев изясни, че гледа на клуба като на бизнес и поради това има вяра, че ще има триумфи. Той назова придобиването на футболния клуб като опция около договорката за " Виваком ".

" В България множеството притежатели гледат върху футболните клубове като титли или като облекчаване на личното си его. Аз го виждам като чист бизнес, всяко деяние, в случай че няма икономическа смисъл и аргументация, не го върша ", сподели Русев в предаването " Код Спорт ". " Винаги съм бил последовател на " Левски ", само че в никакъв случай не съм се виждал в ролята на притежател. Покрай договорката с " Виваком " се сътвори икономическа причина – парите, които " Виваком " дава на " Левски ", да бъдат употребявани по най-ефективния метод. "

Русев дефинира оставката си, която подаде по-рано през годината, не като бягство, а като сигнал, че нещата не са вървели добре. Той още веднъж изрази подготвеност да напусне, в случай че някой схваща по-добре от него.

В края на февруари Русев изясни, че " Левски " е във в действителност банкрут, и по тази причина разгласи, че напуща клуба. Осем месеца по-късно притежателят на сините сподели, че за първи път сдружението няма да е на загуба.

" Тогава несъмнено е бил, откакто сме го написали. " Левски " се финансира главно от няколко спонсорски контракта, които са общоизвестни, от доходи от телевизионни права и всички останали детайли, които всеки един клуб получава. Също по този начин и от умелото ръководене на ресурса, с който разполагаш. Мога да кажа, че тази година за първи път от 10 години " Левски " може би ще приключи на облага. Да не споделяме " облага ", да не звучи гръмко, само че за първи път от 10 години няма да е на загуба. Балансът ще е позитивен ", сподели Русев.

Той разяснява и идната борба на конгреса на БФС. Русев не се ангажира, че " Левски " има претендент за президентския пост.

" От изявлението на Сираков разбирам, че той няма такива планове. Така че опцията и алтернативата за нас е ясна. Ние във всички случаи ще бъдем зад футболистите, които са произлезли от " Левски ". Освен това Боби Михайлов изрично потвърди неговите мениджърски качества като президент ", добави притежателят на " Левски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР