Собственикът на камиона е формално такъв, проверява се кой реално

...
Собственикът на камиона е формално такъв, проверява се кой реално
Коментари Харесай

Задържаните за трагедията с мигрантите край Локорско са вече 8, петима от Бургас, Каблешково и Обзор

Собственикът на камиона е официално подобен, ревизира се кой действително стои зад транспортното средство

Задържаните по случая със починалите 18 афганистанци в зарязан камион край София към този момент станаха осем. Петима от тях са от Бургаска област. За момента те са с мярка за неотклонение за 24 часа.

 Кой каква роля има в нещастието се обяснява сега. Както Флагман.бг писа, всички арестувани бяха закарани в постройката на МВР-Бургас през нощта за разпит. По неофициална информация, задържаните са от Бургас, Карнобат, Каблешково и Обзор.

 По-рано стана ясно, че има и други арестувани - един от обвинените е хванат на 5 км от камиона в региона на Локорско, а другите двама са задържани в смолянско село и столичен квартал. Собственикът на камиона е официално подобен, ревизира се кой действително стои зад транспортното средство.

Мъртвото дете, което е открито измежду задушилите се мигранти, е на 6-7 години. Камионът е бил " запечатан " с дървени греди, тъй че да не могат да излязат хората от вътрешната страна.

 Оцелелите са били с разранени ръце и крайници, защото са опитвали да излязат. Превозното средство е било изоставено на мястото най-малко 24 часа.

Припомняме, че сигналът за изоставения камион с мигранти е получен към 14:15 часа от локални поданици, които забелязали съмнителни хора в региона. В него са открити десетки незаконни мигранти. Те са били в тайник под транспортиран дървен материал. Пострадалите са 34-ма. Възрастта им e сред 15 и 25 години.

" Сигналът е подаден от жители. Първи са реагирали от Столична община. Казах ми, че би трябвало да се занесе вода, тъй като има камион с бежанци и на място видях какво е станало ", разяснява пред бтв кметът на Локорско Цветелина Гаврилова.

Жители на селото разясняват, че е процедура там да бъдат изоставяни бежанци. До момента това се е случвало 3-4 пъти. Разследването е поето от националната следствена работа. Най-вероятно през днешния ден ще има още информация по случая.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР