Собственикът на Инерком България Гинка Върбакова е поискала изслушването й

...
Собственикът на Инерком България Гинка Върбакова е поискала изслушването й
Коментари Харесай

Гинка Върбакова поискала изслушването й в парламента да не е публично

Собственикът на " Инерком България " Гинка Върбакова е поискала чуването й в Народното събрание да не бъде обществено, тъй като ще разкрие комерсиална информация. Това разгласи в ефира на " Нова телевизия " Валентин Николов, зам.-председател на комисията само че енергетика.

В ранния следобяд на взаимно съвещание две парламентарни комисии ще изслушат представителите на няколко регулатора по отношение на готвената продажба на бизнеса на ЧЕЗ в България. На чуването бе поканена и Върбакова, като до през днешния ден не се знаеше дали тя е приела.

Заседанието на двете комисии се планува освен да е обществено, само че и да може да се гледа онлайн на уеб страницата на Народното събрание. Николов изясни, че очевидно ще има обществена и закрита част това чуване, като закритата ще е по искане на съответния изслушван.

Междувременно " Нова телевизия " заяви, че преди чуването министър председателят Бойко Борисов ще беседва с Върбакова. Съобщение за такава среща от държавната осведомителна работа няма. Тя обаче по-рано заяви, че Борисов нощес още веднъж е разговарял с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш, като е изискал подпомагане за диалози с " ЧЕЗ Груп ", ако държавното управление реши да купи активите на компанията в България.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (45)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР