Собственикът на гръцкия футболен клуб ПАОК Иван Савидис се извини

...
Собственикът на гръцкия футболен клуб ПАОК Иван Савидис се извини
Коментари Харесай

Президентът на ПАОК се извини, искал да предпази феновете

Собственикът на гръцкия футболен клуб ПАОК Иван Савидис се извини за дейностите си по време на неделното дерби на неговия отбор с АЕК. Двубоят вървеше при резултат 0:0, когато в самия край Фернандо Варела означи гол за домакините, който обаче бе анулиран поради засада. Това решение стана причина за грозни подиуми, в които основно настоящо лице бе съветският олигарх с гръцки корени, който нахлу на терена с револвер на кръста и подреди на играчите си да изоставен терена. След случая гръцкото държавно управление реши да прекъсне шампионата за неопределен срок.

" Искам да си извиня на всички почитатели на ПАОК, на всички гръцки последователи, както и на международната футболна общност. Много скърбя за случилото се. Ясно е, че нямам право да влизам на терена по този метод. Емоционалната ми реакция бе провокирана от всички отрицателни неща, които съпътстват гръцкия футбол напоследък, както и от отвън противоречивите събития, които се разиграха в края на дербито сред ПАОК и АЕК - дейностите на съдията и делегата (зачитане на гол - присъждане на засада - ново признание на гола), спирането на мача, митингите и нахлуването на терена на десетки хора от двата щаба. Всичко това можеше да докара до утежняване на обстановката на терена и единствената ми цел бе да защитя десетките хиляди почитатели на ПАОК от провокации и затруднения, които можеше да доведат даже до човешки жертви. Повярвайте ми, не съм имал никакво желание да влизам в спор с противниковия тим или реферите, и несъмнено не съм заплашвал никого. За страдание, аз и моето семейство, както и сътрудниците ми, станахме заложници на изцяло болната ни футболна реалност.

Боря се и ще продължа да го върша, макар непрекъснатите офанзиви, на които съм подлаган на всички равнища, за това футболът да бъде почтен и купата да бъде извоювана на терена, а не в съда.

Още един път се оправдавам! "
Δλωση Ιβν Σαββδη - https://t.co/NdmGjpgzd9 #PAOK #football #IvanSavvidis pic.twitter.com/BGRMN6rvnj
— PAOK FC / ΠAOK (@PAOK_FC) March 13, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР