Собственикът на Google – Alphabet Inc – заяви в понеделник,

...
Собственикът на Google – Alphabet Inc – заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Google изправя срещу ChatGPT свой чатбот на име Bard

Собственикът на Гугъл – Alphabet Inc – съобщи в понеделник, че ще пусне чатбот услуга и ще ускори потреблението на изкуствен интелект в своята търсачка. Новината идва в отговор на ескалиралото съревнование с Microsoft Corp за водачество в новата фикс идея на хай-тек колосите.

Междувременно Microsoft предложения публицисти на конференция в централата си през днешния ден, на която ще повдигне завесата към личните си нови технологии с изкуствен интелект.

Каскадата от вести отразява задаващата се огромна смяна в Силициевата котловина, обвързвана с така наречен " генеративен изкуствен интелект " – технология, която може да основава прозаичност и лирика или всевъзможни други типове наличие по команда от потребителя. Възможностите на инструмента може да освободят доста време на служащите с бели якички, вземайки част от рутинните им отговорности.

Възходът на ChatGPT, чатбот на подкрепяната от Microsoft започващата компания OpenAI, който може да промени метода, по който потребителите търсят информация, е едно от най-големите провокации за Гугъл напоследък.

В отговор Alphabet ще пусне своята сходна услуга, наречена Bard – в началото за тест и противоположна връзка от консуматори, а по-късно и нейна обществена версия, излиза наяве от обява на изпълнителния шеф на Гугъл Сундар Пичай в блога му.

Той също по този начин съобщи, че Гугъл възнамерява да добави AI функционалности към своята търсачка, които да синтезират материали за комплицирани запитвания, като да вземем за пример дали е по-лесно да се учи китара или пиано.

Ходът на Гугъл показва опита на колоса за хастари търсачката си, до момента в който съперникът Microsoft надгражда своята Bing с опциите на OpenAI.

Microsoft към този момент съобщи, че възнамерява да внедри изкуствен интелект и в другите си артикули, в това число в Word и Excell да вземем за пример. Повече детайлности компанията ще изнесе през днешния ден. Сам Олтман, основният изпълнителен шеф на OpenAI, заяви в Twitter, че също ще участва на събитието.

Не стана ясно по какво Bard на Гугъл ще се разграничава от ChatGPT на OpenAI. Пичай съобщи, че новата услуга черпи информация от интернет, а за ChatGPT се знае, че е захранен с информация, настояща към 2021 година

Bard се стреми да съчетае широтата на международното познание с мощта, интелигентността и творчеството на нашия изкуствен интелект “, показва Пичай.

Зад новия чатбот стои управляваният от изкуствен интелект езиков модел LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) на Гугъл. През предходната година компанията го назова „ пробив в технологията за диалог “, а чиновник даже го дефинира като рационален – изказване, което и софтуерният колос, и учените отхвърлиха.

Подобно на конкурентния чатбот, Bard дава отговор на потребителски команди, като в същото време предизвестява, че отговорът му може да е несъответствуващ или неакуратен. По думите на Пичай LaMDA изисква по-малко изчислителна мощност, с цел да обслужва повече хора и да се образова и усъвършенства на база тяхната противоположна връзка.

ChatGPT към този момент бе разгласен за рекордьор в света, трансформирайки се в най-бързо разрастващото се потребителско приложение.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинGoogle ChatGPT чатбот изкуствен интелект ПоследниНай-четениТехнологии 60 Гугъл изправя против ChatGPT собствен чатбот на име Bard Лукс 4136 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Digital 2687 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Компании 1056 Най-голямата компания за рандеман на злато в света пробва да купи съперник Накратко 1136 Вечерни вести: Рекорден срив на турската лира; Европейска инвестиционна банка е вложила €500 млн. в българската стопанска система Енергетика 400 Зелените цели на Европейски Съюз възпират нови газови покупко-продажби със Съединени американски щати Хай-тек 516 ChatGPT може да „ разбие капитализма “... в случай че не се удави в него Компании 332 Renault-Nissan открехна вратата към общото си бъдеще и модели Пазари 3443 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Туризъм 648 „ Целият развой е сгрешен “: Нов опит за сполучлива реклама на дестинация България Накратко 4511 Вечерни вести: Съединени американски щати с изключение за България; Moody’s предвижда отсрочване на еврото Компании 4418 Lidl понижава продуктите от месо и стартира зеленчукова гражданска война Лукс 4136 Plectrum – новата „ летяща “ суперяхта за 86 млн. $ Пазари 3443 Мощното земетресение срина турската лира до рекордно дъно Политика 3362 Съединени американски щати освободиха от глобите вноса на съветски нефт от България Компании 3050 Холдинг КЦМ 2000 е водач в кръговата стопанска система Digital 2687 Саудитска Арабия тихомълком се трансформира във водещ софтуерен център Бюджет и финанси 2489 Държавата ще предприеме ограничения за понижаване на цените Любопитно 1940 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР