Собственикът на футболен клуб Лестър сити Вичай Шривадханапрабха ще бъде

...
Собственикът на футболен клуб Лестър сити Вичай Шривадханапрабха ще бъде
Коментари Харесай

Собственикът на "Лестър" ще бъде съден заради дългове от 323 млн. паунда

Собственикът на футболен клуб " Лестър сити " Вичай Шривадханапрабха ще бъде съден в родината си Тайланд, заяви " Ройтерс ". Той дължи 323 млн. паунда на държавното управление, тъй като не е внасял налози от своя безмитен бизнес.

Иск против Шривадханапрабха и компанията му " Кинг пауър " към този момент е импортиран в Тайландския централен съд. Той е измамен под отговорност за " корупция и неприятно ръководство ". Делото ще стартира през февруари.

Според информация на локалните медии, представена от " Ройтерс ", " Кинг пауър " дължи въпросната сума на държавното управление. Компанията на Шривадханапрабха не е внасяла налог за употребата на авиолиниите и летищата в страната.

Шривадханапрабха е притежател на " Лестър " от 2010 година, когато закупи клуба за 50 млн. паунда. От тогава клубът стана първенец на Висшата лига, а единствено за предходната година генерира доходи от 170 млн. евро.

Личното положение на Шривадханапрабха се пресмята на 4.9 милиарда $. Под отговорност обаче може да бъде измамен освен предприемача, само че и част от фамилията му, защото доста от роднините му имат дял в " Кинг пауър ".

Първите очевидци по делото към този момент са били разпитани в Тайландския централен съд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР