Собственикът на ФК Челси Роман Абрамович стана обект на санкции

...
Собственикът на ФК Челси Роман Абрамович стана обект на санкции
Коментари Харесай

Лондон наложи санкции на Роман Абрамович

Собственикът на ФК Челси Роман Абрамович стана обект на наказания от държавното управление на Обединеното кралство като част от отговора на съветската инвазия в Украйна, написа Би Би Си.

Той е един от седемте олигарси, които ще попаднат под нови наказания, в това число заледяване на активите и забрани за пътешестване. Списъкът включва също милиардерите Игор Сечин и Олег Дерипаска, които също се считат за съдружници на Владимир Путин.

Премиерът Борис Джонсън сподели, че " не може да има сигурни убежища " за тези, които са подкрепили нашествието.

" Днешните наказания са последната стъпка в непоколебимата поддръжка на Обединеното кралство за украинския народ. Ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които разрешават убийството на цивилни, унищожаването на лечебни заведения и противозаконната окупация на суверенни съдружници ", сподели господин Джонсън.

Правителството на Англия беше подложено на напън да наложи наказания на Абрамович, който сподели, че е взел " сложното решение " да продаде ФК Челси по-рано този месец.

ФК Челси беше конфискуван от Абрамович като част от замразяването на активите му и продажбата на клуба в този момент е отсрочена.

Правителството споделя, че ще издаде специфичен лиценз, който ще му разреши да играе срещите си, да се заплаща на личния състав. Притежателите на сезонни билети към момента могат да посещават мачове, за които имат билети, само че клубът към този момент не може да продава повече билети за мачове. Магазинът за артикули на клуба ще бъде затворен.

Абрамович има дялове в стоманодобивния колос " Евраз ", " Норилск Никел " и продаде 73% дял в съветската петролна компания " Сибнефт ".

Докато глобите против него слагат под подозрение бъдещето на ФК Челси, министрите се пробваха да уверят клуба, че той няма да бъде " излишно ощетен ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР