Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов излезе с отворена позиция

...
Собственикът на фирма ПИМК Илиян Филипов излезе с отворена позиция
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Зингаревич заробва Ботев със заеми към себе си, „подарихме” му 2 млн. лева

Собственикът на компания ПИМК Илиян Филипов излезе с отворена позиция по отношение на свадите, които тресат Ботев Пловдив. Той съобщи, че отдръпва поддръжката съм Антон Зингаревич и упрекна съветското управление, че поробват клуба със заеми.
Прочетете още
По думите му той е спазил всички задължения към клуба, като даже и обезпечил от пловдивския бизнес над 2 млн. лв. за издръжката на клуба през първия сезон. От другата страна той е получил единствено неистини и неспазени обещания.

Той сподели, че съветският предприемач е писал към заем към себе си всеки лев, който е вложен в клуба, макар обещанието да не го прави.

Ето и цялата позиция на Илиян Филипов:

Не мога да остана безразличен към вчерашния следващ фарс на управлението на Ботев Пловдив. Видях празните трибуни на дълго чакания и обичан наш стадион " Христо Ботев " и по тази причина върша това послание към всички вас.

Относно ПФК Крумовград, като другарска услуга, бях помолен от управата на тима да оказа помощ със селекцията, откакто той влезе в А група.

Лично аз съм правил среща с всички мениджъри и футболисти, и с бюджет от 200 000 лева на месец, заплати и осигуровки за целия клуб и футболисти, съумях да реализира резултатите, които всички виждате. След вчерашния ден, дано бъде ясно на цялото българско общество, че аз завърших с футболен клуб Крумовград.

Това ме накара да отдръпва и напълно поддръжката си от Антон Зингаревич и съветското управление на Ботев Пловдив. Не мога да оказвам помощ на хора, които злоупотребяват с нашата обич към обичания клуб. Чух куп неистини и обещания на срещата на почитателите с Антон Зингаревич по какъв начин пловдивският бизнес не оказва помощ на клуба. Моят ангажимент към Зингаревич беше да стабилизирам пловдивския бизнес да му оказва помощ за една година, и аз, и мои другари от бизнеса, му подарихме 2 млн и половина лв.. Никой от нас не получи благодаря за поддръжката, която му указахме. Много бих се радвал и на мен някой безплатно да ми беше дал за моя персонален бизнес дълготрайни материални активи, както са Колежа и базата.

Искам пред всички да изразя безрезервната си поддръжка към професионализма на Станислав Генчев. Знаем, че неприятните резултати пораждат болежка във всички нас, само че дано отбележим, че закъснялата селекция е главен фактор за тях. Във вчерашния титулярен състав, едвам 5 футболисти участваха, и то не през целия интервал на подготвителния лагер. Генчев е прав за детайла на психологическия проблем при футболистите. Всички знаем, че в случай че няма дух в колектива, и най-силният тим губи. Духът в нашата съблекалня е на нулево равнище поради това, че футболистите ни не знаят кой им е шеф.

Уважаеми Ботевисти, ние всички дадохме на господин Зингаревич, най-красивия стадион в България, с най-хубавата подготвителна база, а получихме от ръководството му тази жалка обстановка, в която сме сега. Зингаревич ми бе заречен, на първата ни среща, че нито един лев от дадените от него няма да бъдат под формата на заеми, и че ще получавам всеки месец информация с всички разноски на клуба /след обезпечените 2млн и половина от бизнеса/, която аз в никакъв случай не получих. А в последните дни разбрах, че обичания ми клуб е длъжен на Антон Зингаревич с голяма сума в заеми.

Другата част от ангажимента ни беше, че както клуба му се дава за 1 лева, тогава когато реши да се отдръпна, ще бъде върнат за 1 лева без никакви отговорности към кредитори.

Г-н Зингаревич, доказахте, че не успявате да извършите “намеренията си ” към обичания ми клуб. Моля Ви, изпълнете обещанието си, което дадохте щом пристигнахте за пръв път в моя офис. Заличете задълженията на клуба към Вас, платете си всички други отговорности на клуба към днешна дата, и върнете акциите за 1лв както обещахме.

Жълто черната част на Пловдив обича доста мощно, само че и доста мощно ненавижда. Приятелски и сърдечно Ви апелирам, не влизайте в спор с нас.

Благодаря Ви и Ви поисквам сполучливо начинание в идващия Ви бизнес план.

С Уважение,

Илиян Филипов

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР