Собственикът на фирма Градус Иван Ангелов ще бъде разпитан от

...
Собственикът на фирма Градус Иван Ангелов ще бъде разпитан от
Коментари Харесай

Прокуратурата привиква на разпит собственика на Градус

Собственикът на компания " Градус " Иван Ангелов ще бъде разпитан от прокуратурата в четвъртък. Той ще дава показания по инспекцията, формирана поради изказванията на агробизнесмена Светослав Илчовски. Пред парламентарната комисия по проверка на ръководството на Бойко Борисов той разгласи, че е бил изнудван от Ангелов да взе участие в скица за " кухи обороти " на " Градус ".

Илчовски сподели още, че му показвали клип със полови извращения над прочут задържан, че Ангелов платил на плейметка да " обслужи " някогашния министър председател Бойко Борисов и че същата направила фотосите от спалнята му, на които се виждат револвер, кюлчета злато и пачки евро. Бившият министър председател назова дамата " Мата Хари ".

Миналата седмица Илчовски също бе на разпит в прокуратурата. и по-късно разгласи, че им е разказал всичко, само че не даде повече детайлности.

Всички упоменати от предприемача ще бъдат викнати на разпит, декларирали са от прокуратурата пред " Сега ". На процедура това значи, че би трябвало да бъде привикана и " Мата Хари ". Дали прокуратурата знае коя е тя, не е ясно. Разследващите вършиха инспекция за фотосите от спалнята, която не стигна до средата.

Илчовски твърди, че посредством така наречен " кухи обороти " компанията на Ангелов е вдигнала цените на акциите си на фондовата борса. След това дялове били закупени от пенсионни фондове, а след това цената им паднала. Илчовски твърди, че по този начин са източени вноски за пенсии.
Ангелов отхвърля всички изказвания. Той също приказва пред парламентарната комисия. Бизнесменът призна, че е доста непосредствен с някогашния министър председател. Обясни, че двамата постоянно се чували по телефона и играели белот дружно. Освен това Борисов му съдействал пред ветеринарните управляващи, с цел да бъда безпроблемно допускани колета негова стока в чужбина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР