Собственикът на Фейсбук може да открие развоен център в София. Собственикът

...
Собственикът на Фейсбук може да открие развоен център в София. Собственикът
Коментари Харесай

Мета може да открие развоен център в София

Собственикът на Facebook може да открие развоен център в София. Собственикът на Facebook – Мета (Meta Platforms) може да отвори развоен център за добавена действителност в София.

Това заяви министърът на нововъведенията Милена Стойчева в отговор на въпрос на Елван Гюркаш от Движение за права и свободи по време на чуването ѝ от парламентарната Комисия по икономическа политика и нововъведения.

Министърът на нововъведенията е имала диалог с представители на компанията „ Мета “ по време на работното ѝ посещаване в Съединени американски щати.

По време на срещата е станало ясно, че международната компания преглежда България като място за развиване на инженерен, научно-развоен център за добавена действителност, който може да бъде в международен мащаб водещ в създаването на решения, сподели Милена Стойчева.

В момента финансовият министър Асен Василев също е на аудиенция в Съединени американски щати. Вчера той имаше среща с някои от огромните софтуерни компании – TESLА, Honeywell, Northrop-Grumman, Lockheed Martin, FedEx, C4V.

Според първичното известие на финансовото министерство Василев би трябвало да има и среща с представителите на Meta, напомня Медиапул.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР