Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг е извикан да даде показания

...
Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг е извикан да даде показания
Коментари Харесай

Викат Зукърбърг в британския парламент, заради скандала с данните на 50 млн. потребители на фейсбук

Собственикът на Facebook Марк Зукърбърг е извикан да даде показания в английския парламент. Причината е хипотетичната корист с персоналните данни на 50 милиона консуматори на обществената мрежа , заяви Би Би Си.

Деймиън Колинс, ръководител на Комисията за подправени вести в Камарата на общините, е изпратил писмо до Зукърбърг, в което го прзовава да даде пояснение за абсурда с английската консултантска компания " Кеймбридж аналитика " за да се повлияе на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

По-рано английският министър на информация Елизабет Денам съобщи, че ще изиска правосъдна заповед за обиск на офисите на " Кеймбридж аналитика ". Бивш чиновник на компанията съобщи за Би Би Си, че тя е разполагала с разнообразни приложения във Facebook, които са събирали данните на хората. 

При нас пристигна професор от универститета в Кеймбридж и ни показа негова разработка на приложение за Facebook, което изисква особено позволение да събира данни, само че освен на потребителя, а и на всичките му другари, твърди някогашният чиновник, осведоми БНР. От компанията твърдят, че са следвали правилно всички процедури за събиране на данни, само че предходната седмица Facebook разгласи, че повече няма да употребява услугите на компанията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР