Собственикът на Facebook Meta пусна абонаментна услуга за виртуална реалност

...
Собственикът на Facebook Meta пусна абонаментна услуга за виртуална реалност
Коментари Харесай

Собственикът на Facebook Мета стартира абонаментна услуга за виртуална реалност

Собственикът на Фейсбук Meta пусна абонаментна услуга за виртуална действителност (VR), до момента в който се пробва да направи тази част от бизнеса си печеливша, предава „ BBC “.

Meta твърди, че платилите за услугата консуматори ще получат достъп до две нови игри на месец . За първите три месеца на годината компанията-майка на Instagram регистрира загуба от 4 милиарда $ (3,1 милиарда паунда) в отдела си за VR. Meta е изправена пред конкуренция от компании, в това число софтуерния колос Apple, който показа своите дълго чакани слушалки със смесена действителност този месец.

В понеделник компанията съобщи, че услугата Meta Quest+ , която коства 7,99 $ на месец или 59,99 $ за годишен абонамент, е съвместима с нейните слушалки Quest 2, Quest Pro и идните Quest 3.

През 2021 година основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разкри проекти за създаване на „ метавселена “ – онлайн свят, където хората могат да играят игри, да работят и да поддържат връзка във виртуална среда, постоянно употребявайки VR слушалки. Зукърбърг посочи:

„ С течение на времето се надявам да ни възприемат като компания за метавселена и желая да закрепя нашата работа и нашата еднаквост върху това, към което се стремим . “

През февруари предходната година Meta разкри няколко амбициозни плана за изкуствен интелект , а Зукърбърг разказа изкуствения разсъдък като „ ключа към отключването на метавселената “.

Компанията регистрира облага от 5,7 милиарда $ за първите три месеца на тази година, надминавайки пазарните упования. Въпреки това нейното поделение Reality Labs, което създава VR слушалки и други артикули, беляза чиста загуба от 4 милиарда $ за същия интервал.

По-рано този месец Apple показа своите слушалки за смесена действителност Vision Pro , в първото си огромно хардуерно показване от съвсем десетилетие. Слушалките на Apple, които ще бъдат пуснати при започване на идната година в Съединени американски щати, ще бъдат на цена от 3499 $.

Това е доста повече от другите слушалки, предлагани сега на пазара. VR слушалките на Meta са на цена сред 299,99 и 999,99 щатски $.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР