Собственикът на Facebook Meta Platforms Inc (META.O) Марк Зукърбърг промени

...
Собственикът на Facebook Meta Platforms Inc (META.O) Марк Зукърбърг промени
Коментари Харесай

Зукърбърг предупреди служителите си за предстоящ дълбок икономически спад и оряза плановете за наемане на нови

Собственикът на Фейсбук Meta Platforms Inc (META.O) Марк Зукърбърг промени проектите си за наемане на инженери. Новите чиновници ще са най-малко с 30% по-малко от досегашната концепция на компанията, написа Reuters, цитирайки основателя на Facbook. Според информацията, Зукърбърг е предизвестил актуалните си чиновници да се приготвят за " бездънен стопански спад ".

" Ако би трябвало да се обзаложа, бих споделил, че това може ще е един от най-лошите спадове, които сме виждали в новата история ", е споделил притежателят на Meta по време на седмична Q&A сесия.

До края на 2022 година Meta ще наеме към 6000-7000 нови инженери, което е сериозен спад от първичния проект за наемане на към 10 000 души висококвалифициран личен състав. На този декор компанията оставя избрани позиции незаети в отговор на неподходящите стопански условия. Фирмата счита и да в профил чиновниците, които не могат да реализират по-агресивни бизнес цели.

" Реално видяно, евентуално има куп хора в компанията, които не би трябвало да са тук ", разяснява Зукърбърг.
 Meta желае обединен стандарт за метавселената
Meta желае обединен стандарт за метавселената

Искането от страна на компанията на Марк Зукърбърг е подкрепено и от други колоси

Технологична компания се готви за по-слабо второ полугодие, защото се оправя с макроикономическия напън и проблемите с поверителността на данните в своя рекламен бизнес. Meta би трябвало да " приоритизира по-безмилостно " и " да работи с по-икономични, по-агресивни и по-добре работещи екипи ", написа основният продуктов шеф на компанията Крис Кокс в записка, която се появи във вътрешния спорен конгрес на компанията Workplace преди Q&A.

" Трябва да подчертая, че се намираме в тежки времена и насрещните ветрове са в действителност жестоки. Трябва да работим безупречно в среда на по-бавен напредък, в която екипите не би трябвало да чакат голям приток на нови инженери и на високи бюджети ", написа Кокс.

Меморандумът беше " предопределен да надгради това, което към този момент казахме обществено в облагите за провокациите, пред които сме изправени, и опциите, които имаме, към които влагаме повече от нашата сила за справяне ", сподели представител на Meta в изказване.

Meta се треми по всякакъв начин към понижаване на разноските и това проличава най-вече в забавянето на продажбите на реклами и в растежа на потребителите. Впрочем, всички софтуерните колоси понижиха прогнозите си за доходи и облага в очакване на допустима криза в Съединени американски щати. Спадът в цената на акциите на Meta обаче по-сериозен, в сравнение с при съперниците Apple и Гугъл.

Най-голямата обществена медийна компания в света загуби към половината от пазарната си стойност тази година, откакто заяви, че регистрира тримесечен спад на ежедневните дейни консуматори на нейното водещо приложение Фейсбук. Това се случва за първи път в историята на обществената мрежа.
 Meta e похарчила рекордните $27 милиона за сигурността на Зукърбърг
Meta e похарчила рекордните $27 милиона за сигурността на Зукърбърг

От 2018 година разноските за сигурност на Зукърбърг непрекъснато растат
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР