Собственикът на емблематичната сграда на ул. Сан Стефано в София,

...
Собственикът на емблематичната сграда на ул. Сан Стефано в София,
Коментари Харесай

Валентин Златев е готов на банкова гаранция, че няма да променя нищо по Къщата с ягодите

Собственикът на емблематичната постройка на ул. " Сан Стефано " в София, позната с името " Къщата с ягодите ", Валентин Златев е подготвен на банкова гаранция, с която да се ангажира, че няма да трансформира нищо по паметника.

 Софиянци се тревожат за ориста на Виж още

" Категорично няма нищо правилно в спекулациите в общественото пространство, че постройката ще бъде " обезобразена ", с цел да се трансформира в офис постройка или търговски център. Твърдото ми желание е " Къщата с ягодите " да резервира достоверния си тип ", споделя Валентин Златев в особено известие до медиите, представено от bTV.

През последните дни стана ясно, че емблематичната постройка на ул. " Сан Стефано " в София ще бъде реставрирана. Макар на никое място да не е оповестен действителният план за измененията по постройката, в публичното пространство се появиха спекулации, че тя ще бъде обезобразена или изцяло съборена.

" Искат изрично да заявя моето твърдо предпочитание да реставрирам и възстановя постройката в достоверния й тип без никакви промени в хоризонтално и отвесно отношение и никакви промени в оформлението на фасадите ", написа още в известието.

" Винаги съм желал само да възстановя този прелестен монумент в истинския му тип, с цел да може парцелът още десетилетия да извършва функционалността си на фамилна постройка ", написа в известието.

В същото време се прибавя, че изрично условие към всички забъркани в реставрацията и плановете за " Къщата с ягодите " би трябвало да подсигуряват сигурността на нейните жители след ремонта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР