Собственикът на Дунав Красен Кръстев разкри в интервю за Дарик

...
Собственикът на Дунав Красен Кръстев разкри в интервю за Дарик
Коментари Харесай

Шеф на Дунав: Действието на Людмил Киров беше едно от ключовите неща отборът да загуби мястото си в елита

Собственикът на Дунав Красен Кръстев разкри в изявление за " Дарик радио " скандални случки през последните месеци. „ Драконите “ изгубиха мястото си в българския хайлайф, а Кръстев разгласи, че повече не желае да устоя клуба и е подготвен да подари акциите. Самият той разкрива какви са аргументите са това негово решение.

„ Ще го бъде Дунав. Бил го е преди нас и след нас ще го бъде. Зависи какво ще решат хората в Русе. С най-хубави усеща към всички, може би имаме доза виновност. От положително сърце сме оставили една шапка пари. И получихме нож в гърба ", съобщи шефът.

„ Имаме диалози с едно съдружие на почитателите и предприемачите, които стоят зад тях. Имаме някаква сделка с тях. Утре, най-късно в други ден ще се забележим и ще разясняваме. Обещал съм да им покажа цялата документи. Клубът няма никакви отговорности, като се изключи една вноска към общината ", съобщи Кръстев.

„ Цялата история има малко предистория. Около 15 май се водиха едни кореспонденции. Нагърбиха мен, с цел да мога да се прибера в България. Изкарах карантина, сезонът чукаше на вратата. Нямаше никакви разминаваници. Има избрани кръгове в Русе, които си водят някакви словесни войни. Явно има избрани ползи. И по този начин се започнаха някакви клевети. Явно Людмил Киров е бил много измамен или може би по този начин си го е мислил. И той потегли на една война против родния си клуб. Не утвърждавам. Не мога да си показва по какъв начин може да изречеш такива неща против родния клуб. Людмил Киров има получени заплати до месец май. Футболистите имат получени заплати до месец юни. Аз мога да го потвърдя това. Всичкото беше направено с извиване ръцете на хората, които желаеха да дават пари. Докато ние нямахме черно на бяло документи, че сме притежатели, аз нямах право да давам пари. Това беше в действителност по този начин. На 6 юни минахме нотариална легализация, след това вкарахме документите в Агенцията по вписвания. Има си процедури, които би трябвало да се следват “.

„ Аз организирах един диалог с хората в Швейцария. Аз знам какво е да няма една стотинка да се даде за нещо. Ние би трябвало да дадем пари. Аз подсигурявах за това нещо. Бяха преведени пари в една сметка, само че с нея ние не оперираме, ами старите притежатели на клуба. Само в името на момчетата и тима преведохме пари. Наистина бях на крачка още тогава дали да ги раздам или не. Това беше в деня, който Людмил Киров направи тези изказване по отношение на клуба. Дунав Русе да продължи в efbet Лига това беше задачата, само че Дунав изтърва да има подсигурен бюджет за новия сезон. Извиване още веднъж на ръце, бях в Германия, дойдох в България малко преди баража и споделих да потеглят към София, тъй като ще си получат заплатите. Всички футболисти се наобядваха и си отидоха у дома да си легнат, чакаха да си вземат парите и тогава да тръгнат на мач. Те мислеха единствено за това нещо, не за друго “, огорчено описа Красен Кръстев.

„ Аз още тогава разбрах, че Дунав няма да успее. Те имаха да получават единствено една заплата. Гледаме по малкия екран, знаем и на Левски положение, и на други тимове. В един миг си зададох въпроса ние това нещо би трябвало ли да го вършим въобще, щом те не желаят. Много ме подразни и обществеността. Людмил Киров визира клуба. Чашата преля с едно последно деяние. Бяха пристигнали приходи в сметката на клуба от телевизионни права и спонсорски контракти и ние бяхме осведомени четири-пет дни по-късно “.

„ Няма късмет ние да устояваме клуба във Втора лига. Казах, че давам акциите, на който ги желае. Получавате акциите, работете! Ако обществеността в Русе желае да има клуб, да заповяда. Така си избраха те и то избрани хора. Всеки има искания, тъпо, че се отразява на клуба. Може и да се оправят, тъй като сега не престават да работят контракти с няколко компании, които обезпечават 50% от бюджета на клуба за Втора лига. Не е по този начин плачевно положение както го сътвориха някои публицисти. За пръв път беседвам с някого и давам пояснения. Наслояваше се отрицателна сила и това оказа въздействие. Действието на Людмил Киров беше едно от основните неща Дунав да загуби мястото си. Обяснението беше, че направил по този начин, тъй като желал да се маха. Аз такова нещо не мога да си го обясня. Искаш да се махаш пък изливаш мръсотия по клуба. Като искаш да се махаш, взимаш си багажа и си тръгвай! “, приключи Кръстев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР