Собственикът на Челси Роман Абрамович ще се опита да купи

...
Собственикът на Челси Роман Абрамович ще се опита да купи
Коментари Харесай

Абрамович пробва да купи гранда Валенсия

Собственикът на Челси Роман Абрамович ще се опита да купи Валенсия , оповестяват испанските издания. Руският милиардер към този момент е направил оферта за закупуването на клуба от Ла Лига.

Абрамович разгласи Челси за обмен през предишния месец, само че в този момент има съмнение, че може да влезе още веднъж във футбола, закупувайки испанският тим.

По-рано стана известно, че притежателят на Валенсия Питър Лим е оповестил клуба за продажба. „ Прилепите “ се намират в съществено финансово усложнение. Смята се, че сингапурският магнат желае 250 милиона евро за испанския тим.

Бившият вицепрезидент на Валенсия Мигел Сорио съобщи, че Абрамович ще купи клуба до края на април.

Сорио обаче укори Лим, че се пробва да продаде „ прилепите “ на съветския предприемач.

Самият Мигел Сорио също е измежду кандидат-купувачите на Валенсия.

Феновете проведоха открити митинги против Лим през последните сезони, обвинявайки управлението на клуба, че лишава тима от активи поради идната продажба.

Привържениците са обезпокоени, че финансовите проблеми са трансформирали Валенсия в тим средняк в испанското състезание.

По-рано в Турция писаха, че Абрамович има действителен интерес да стане притежател на Гьозтепе. Представителите на съветския милиардер обаче отхвърлиха информациите за покупката на турския клуб.

Припомняме, че на 10 март Обединеното кралство наложи наказания против Абрамович. Висшата лига в профил руснака от управлението на Челси. Бизнесменът реши да продаде лондончани за 3 милиарда паунда и съобщи ръководството на настоятелството на благотворителната фондация, само че Абрамович няма да получи нито цент от продажбата на британския отбор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР