Собственикът на Челси Роман Абрамович е възпрепятствал трансфер на бившия

...
Собственикът на Челси Роман Абрамович е възпрепятствал трансфер на бившия
Коментари Харесай

Абрамович отказал да пусне бивш нападател в Тотнъм

Собственикът на Челси Роман Абрамович е попречил трансфер на някогашния нападател на “сините” Карлтън Коул в градския противник Тотнъм. Това разкри самият Коул, който добави, че вместо това му е бил препоръчан трансфер в различен клуб на съветския олигарх - ЦСКА (Москва).
“Почти бях се включил към Тотнъм. Отидох и прекосих през медицински прегледи. Роман Абрамович разбра и ми сподели: “Трябва да се върнеш, няма да преминеш при тях. Не можеш да отидеш в Тотнъм, аз не върша бизнес с тях. Имам опция за теб”. Отидох на “Стамфорд Бридж” с татко ми и чичо ми. Той беше със своя преводач. Роман Абрамович беше там, поговорихме си. “Къде ще вървя?”, попитах аз. “Ще ти дам нов контракт, само че би трябвало да преминеш в ЦСКА (Москва)”, отвърна ми той. Опитвах се да попадна в националния тим на Англия. Тогава не можеше да заминеш за чужбина. Ако го направиш, няма да си част от състава на Англия. Затова му заявих: “Няма да вървя в ЦСКА (Москва), друже””, описа Коул пред talkSPORT.

Chelsea owner Abramovich snubbed Spurs transfer deals - and blocked Cole's move
— Sun Sport (@SunSport) Юношата на Челси въпреки всичко мина в различен тим от Лондон - Уест Хам, през 2006 година, като остана там цели девет години. Единственият трансфер от “сините” в Тотнъм при ръководството на Абрамович пък е на Карло Кудичини, който през 2009 година мина при “шпорите” като свободен сътрудник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР