Собственикът на Челси Роман Абрамович е отпуснал 33.8 милиона паунда

...
Собственикът на Челси Роман Абрамович е отпуснал 33.8 милиона паунда
Коментари Харесай

Роман Абрамович е отпуснал 33 милиона паунда на "Челси" за финансовата година

Собственикът на " Челси " Роман Абрамович е отпуснал 33.8 милиона паунда на футболния клуб за последната финансова година, сочи годишният доклад на сините. Средствата са предоставени посредством дружеството-майка на " Челси " - Fordstam Ltd., а сумата се прибавя към дължимите преди този момент близо 1.05 милиарда от футболния клуб към компанията на съветския предприемач.

В края на 2017 година " Челси " разгласи облага от 15.3 милиона паунда, която се дължи главно на прехвърлянето на бразилеца Оскар в " Шанхай " за 69.2 милиона паунда. От клуба оповестиха и за по-големи доходи, с помощта на новия контракт за телевизионните права във Висшата лига. За една година нарастването по това перо е от 142.9 до 162.4 милиона паунда. Неочакваното неявяване от Шампионската лига през сезон 2016-17 обаче води до по-малък растеж на приходите от предстоящото.

За финансовата година от " Челси " са понижили и сумата, която дават за заплати – от 222.4 милиона паунда на 219.7. В същото време броят на щатните чиновници към този момент е над 800. Удвоен е и размерът на възнагражденията на шефовете в клуба – от 154 хиляди на 308 хиляди паунда.

 Роман Абрамович е отпуснал 33 милиона паунда на
© Reuters

Реконструкцията на стадиона на клуба " Стамфорд бридж " ще бъде отсрочена с още година. Очакванията са сините да са подготвени с плануваното нарастване на потенциала през 2025 година Досега се смяташе, че планът ще бъде приключен за началото на сезон 2024-25.

Първоначалният проект за 2021-22 беше отсрочен с три години. От клуба обясниха, че то се дължи на " правни въпроси и утвърждения по закон, с цел да се издадат разрешителни преди началото на строителните работи ". Според шефовете Марина Грановская и Брус Бък обаче това не се отнася за плана на " Челси ", а става въпрос за корекция на закон, което значи че това може да отнеме време.

Общите разноски се чака да надвишават 1 милиард паунда, а " Челси " ще продължи да играе на своя стадион до 2021 година Засега не е ясно къде сините ще домакинстват, до момента в който трае реконструкцията на " Стамфорд бридж ". Единият вид е " Уембли ", където сега играе " Тотнъм ", до момента в който се строи новият " Уайт харт лейн ". Друга опция е оборудването на " Уест хем " - " Лондон стейдиъм ", а измежду обсъжданите е и храмът на британското ръгби - " Туикънъм ".

От 1905 година " Челси " непроменяемо играе на " Стамфорд бридж ", а сега стадионът има потенциал 41 600 места. След градежа на нов стадион местата ще се усилят с 13 374, а общо ВИП зоната ще се усили до 9200 души. От клуба чакат това да докара до огромен растеж на приходите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР