Собственикът на Бритиш Еъруейс“ IAG се съгласи да купи испанския

...
Собственикът на Бритиш Еъруейс“ IAG се съгласи да купи испанския
Коментари Харесай

Собственикът на „Бритиш Еуруейс“ купува испанския „Еър Европа“ за 1 млрд. евро

Собственикът на „ Бритиш Еъруейс “ IAG се съгласи да купи испанския „ Еър Европа “ за 1,0 милиарда евро за разширение на маршрутите до Латинска Америка и Карибите, засилвайки Мадрид като основен център.

Компанията, записана в Лондон, съобщи в изказване, че е подписала съглашение за трансакция със притежателя на „ Еър Европа “ „ Globalia “ в договорка на стойност с еквивалент 1,2 милиарда $, която цели да завърши през втората половина на идната година, предава Българска национална телевизия.

IAG добави, че „ Еър Европа “ ще добави съществуващите испански подразделения „ Иберия “ и „ Вюелинг “ и ще помогне на Мадрид да поеме четирите най-големи въздушни хъба в Европа - Амстердам, Франкфурт, лондонското „ Хийтроу “ и парижкото „ Шарл Дьо Гол “.

Сделката, която предстои на регулаторни утвърждения, ще разшири в допълнение портфолиото на IAG, което включва ирландския „ Еър Лингус “ и нискотарифното равнище на европейските превозвачи.

Британската компания добави, че ще финансира договорката с дълг и чака трансакцията да генерира обилни спестявания във връзка с разноските и продажбите.

„ Придобиването на „ Еър Европа “ би добавило нова конкурентна, рентабилна самолетна компания към IAG, консолидиране на Мадрид като водещ европейски център и вследствие на това IAG да реализира южноатлантическо водачество, генерирайки спомагателна финансова стойност за нашите акционери “, съобщи изпълнителният шеф на IAG Уили Уолш.

Шефът на „ Иберия “ Луис Галего добави, че този ход е подтик за Мадрид.

" Това е от стратегическо значение за мадридския хъб, който през последните години изостава от други европейски центрове ", сподели Галего. " След това съглашение Мадрид ще може да се конкурира с други европейски центрове при равни условия с по-добра позиция по маршрутите от Европа до Латинска Америка и опцията да стане портал сред Азия и Латинска Америка. "

„ Еър Европа “ лети до 69 дестинации по целия свят, в това число Карибите, Латинска Америка, Северна Африка и Съединени американски щати.

Той е превозил 11,8 млн. пасажери предходната година, с доходи от 2,1 милиарда евро и оперативна облага от 100 млн. евро.

IAG транспортира към 113 млн. пасажери годишно до общо 268 дестинации. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР