Собственикът на British Airways обмисля да започне юридически иск срещу

...
Собственикът на British Airways обмисля да започне юридически иск срещу
Коментари Харесай

British Airways обмисля правни действия срещу карантината във Великобритания


Собственикът на British Airways обмисля да стартира юридически иск против проекта за карантинна на Обединеното кралство , основният изпълнителен шеф предизвести, че новите правила безусловно ще торпилират връщането към полети през юли, оповестява " Ройтерс ".

Уили Уолш, основен изпълнителен шеф на IAG, съобщи в петък пред " Скай нюз ", че не е имало съвещания с промишлеността преди смяната на разпоредбите и той преглежда възможни дейности с юристи. " Писах до депутатите нощес, с цел да кажа, че тази самодейност в действителност е лимитирала опцията ни да летим през юли ".

" Смятаме, че е ирационалн о, считаме, че е непропорционално и обмисляме правни дейности против това законодателство. " Уолш добави, че чака и други самолетни компании да последват образеца .

Правилото за карантина гласи, че от 8 юни тези, който идва във Англия от чужбина, би трябвало да остане под карантина за 14 дни , възпирайки хората да резервират почивки, което е голяма загуба за туристическата промишленост.

British Airways, дружно със противници като easyJet и Ryanair, се надяваха да възобновят полетите през юли след тримесечен интервал, в който множеството самолети бяха приземени поради пандемията.

Всяко правно предизвикателство би било ескалация на разногласието с министрите , откакто IAG и шефът на British Airways отхвърлиха да участват на среща с министъра на вътрешните работи на Обединеното кралство.

British Airways бе атакувана от депутатите в Народното събрание по-рано тази седмица поради 12 000 съкращения на работни места , които възнамерява да направи, защото пазарът с пътувания ще бъде по-малък след ковид.

Уолш разяснява, че към момента не са взети решения по отношение на съкращенията и прикани синдикатите да участват на консултативни срещи по отношение на съкращенията на работните места. IAG има също Iberia и Aer Lingus.
 14-дневна карантина и формуляр за всички идващи в Англия
14-дневна карантина и формуляр за всички идващи в Англия

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат опция да вкарат самостоятелен подход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР