Собственикът на Ботев Пловдив – Антон Зингаревич, говори по актуалните

...
Собственикът на Ботев Пловдив – Антон Зингаревич, говори по актуалните
Коментари Харесай

Антон Зингаревич защити Валентич и разкри какво се случва с Колежа

Собственикът на Ботев Пловдив – Антон Зингаревич, приказва по настоящите горещи тематики към клуба. Руският предприемач разяснява недоволството към съветника му и някогашен треньор на отбора Азрудин Валентич, имат ли финансови проблеми „ жълто-черните “, както и работата към градежа на стадион „ Христо Ботев “.

Ето какво сподели Зингаревич пред PlovdivNews.bg:

-Недоволството към Азрудин Валентич е огромно. Вие какво мислите за работата му и ще остане ли той в клуба?

Погледнете работата на Валентич за двете години, в които той е в клуба. Като треньор той съумя да избави тима от изпадане, а през втората година го изведе до трето място и играхме в Евротурните. Отборът съумя да реализира резултати, които не беше реализирал доста години.
Разбира се, че желаеме да реализираме положителни неща всяка година, само че във футбола се изисква време. През тези 6 месеца не сме там, където всички желаеме да бъдем. Валентич съумя да направи добра организация вътре в клуба. Привлякохме Даниел Коен, който се занимава с академията и с Б тима. Имаме доста положителни скаути - имаме Тимур Дагуев, който съумя да притегли играчи, които в този момент доста тимове желаят. Имаме доста добър физически и кондинционен отдел, отпред със Сърджан. Подготвяме и академията кондиционно, което преди не се правеше. Имаме втори тим. Подготвяме добре играчите си, с цел да станат положителни спортисти. Вървим в вярната посока като тим.

Освен това до момента имаме 3 милиона евро от продажба на играчи. Това е фактологията.

-Вчера изпълнителният шеф Герман Чистяков призна, че има закъснение на заплатите. Има ли Ботев финансови проблеми?

-Не, нямаме финансови проблеми. Не сме имали финансови проблеми през последните 2 години. В момента имаме механически проблем, който ще бъде решен в най- скоро време. Всичко ще бъде наред. Клубът е постоянен и е постоянен от 2 години. От януари 2021 година доста неща бяха обещани, само че не бяха изпълнени. Беше ми дадено стадионът да е подготвен до края на 2021 година Както всеки клуб имаме доста разноски. Имаме малко спонсори. Първата година имахме спонсори, които помагаха на клуба. Илиян Филипов беше един от тях, само че от страна на града доста неща бяха обещани, а не бяха направени. Клубът не е щедрост, а е бизнес, който би трябвало да се ръководи добре. Като не е подготвен стадионът няма възвръщаемост на инвестицията. Имаме потребност от стадиона и считам, че когато е подготвен, парите които ще печелим ще оказват помощ за още по- огромна финансова непоклатимост и развитие на клуба. Когато имаш акционери - добре, само че когато нямаш става мъчно. Моята цел е да развия клуба и да има устойчиво бъдеще, поради обстановката в България това е не е елементарно. Когато нямаш доходи, не е елементарно да бъдеш финансово постоянен.

-Ботев напълно скоро се връща на " Колежа ". Ще инвестирате ли средства в стадиона?

Както към този момент споделих, когато направих договорката за Ботев имах увещание от Общината, че стадионът ще бъде приключен през 2021 година, най-късно до първото/второто тримесечие. Сега сме края февруари 2023 и не сме сигурни до къде е стадионът. Днес господин Филипов сподели, че би трябвало да се отдръпна от стадиона, тъй като Общината още не му е изпратила контракта, с цел да го приключи със лични средства, с цел да бъде подготвен и да стартираме да играем мачове там през април. Затова когато ме питате дали съм подготвен да влагам, мисля че не е в това въпросът. Въпросът е за какво стадионът към момента не е подготвен, като това заричане ми беше обещано.

От друга стана, в случай че погледнете плана на стадиона, даже и да стартираме да играем на него през април, към момента има неща, които не са включени в плана, с цел да може да играем там. Клубът би трябвало да подреди съблекалните и други сходни. Така че, избрана сума би трябвало да бъде вложена за стадиона. Големият въпрос, който би трябвало да зададете, е за какво стадионът не е подготвен от Общината в случай, че е 2023 година, а трябваше да бъде приключен преди повече от 1 година.

С отварянето на стадиона в идващите две години ще гоним висока посещаемост и топ три в класирането.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР