Собственикът на Банка ДСК в България – най-големият кредитор в

...
Собственикът на Банка ДСК в България – най-големият кредитор в
Коментари Харесай

Банка ДСК продава бизнеса си в Румъния?

Собственикът на Банка ДСК в България – най-големият заемодател в Унгария OTP Bank е напът да продаде румънското си звено на Banca Transilvania SA през първото тримесечие на новата 2024 година Това настояват няколко източници за Bloomberg.

Според тях договорката ще бъде оповестена " скоро “, само че към този момент информацията остава поверителна. По тяхна информация ръководители на двете банки се приближават до договорката измежду среща посред им предходната седмица.

Слухове за възможната продажба на румънския бизнес на OTP Bank има от края на предходната година, като през ноември още веднъж Bloomberg заяви, че за него интерес има и австрийската Raiffeisen.

Базираната в Будапеща консултантска компания Concord прави оценка бизнеса на 350 млн. евро.

Унгарската OTP Bank реши да излезе от Румъния като част от тактиката си да напусне пазарите, в които има по-малък дял. В същото време тя се оглежда за вероятни придобивания на други пазари.

Пазарът в Румъния

Иначе това би било поредната договорка на банковия пазар в Румъния в последните месеци. Пазарът в северната съседка на България е залят от придобивания от страна на западноевропейски кредитори, които желаят да се възползват от по-бързия догонващ Западна Европа напредък на Румъния.

През октомври UniCredit одобри да купи локалното поделение на Alpha Bank дружно с дял в гръцкия заемодател. Intesa Sanpaolo също е в развой на закупуване на румънската First Bank от настоящия ѝ притежател.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР