Собственикът на българска крипто борса е осъден за предоставяне на

...
Собственикът на българска крипто борса е осъден за предоставяне на
Коментари Харесай

Българин бе осъден в САЩ, изпрал е милиони долари

Собственикът на българска крипто борса е наказан за даване на услуги за пране на пари на източноевропейски профсъюз за кибер измами, оповестява „ Кионтелеграф “, представен от БГНЕС.

Росен Йосифов, 53-годишен български жител и притежател на борсата за криптовалута „ RG Coins “, е наказан за ръководство на организация за пране на пари за милиони долари като част от скица за транснационални аукционни измами. След двуседмичен развой Йосифов бе приет за отговорен от федералното жури във Франкфорт, Кентъки, за скрит план за пране на пари и за скрит план за рекет. Всяко от двете закононарушения се санкционира с до 20 години отнемане от независимост, само че съответният тип и период на наказването ще бъдат избрани на 12 януари 2021 година

Съдът откри, че минимум 900 американски жители са били излъгани по скица със съучастници на Йосифов в Румъния, разгласили реклами в известни тръжни платформи като eBay и Craigslist за артикули с висока стойност, като да вземем за пример несъществуващи транспортни средства.

Според известието на Министерството на правораздаването измамниците са предоставяли на жертвите си подправени документи и фактури, включващи комерсиалните марки на реномирани компании, за задачите на видимостта на легитимността, и даже са наемали прът центрове и „ спомагателен личен състав “, с цел да разсеят терзанията на своите купувачи.

След като са получавали заплащанията, Росен Йосифов е обръщал средствата в крипто активи и е превеждал приходите на офшорни перачи на пари. Съдът откри, че Йосифов умишлено е предоставял услуги посредством незаконния профсъюз най-малко от септември 2015 година до декември 2018 година – обменяйки биткойни на стойност повече от 4,9 милиона $ за четирима други членове на организацията.

Арестите са осъществени от щатските и федералните управляващи благодарение на Румънската национална полиция и Румънската организация за гонене на проведената престъпност.

Йосифов е 17-ят обвинен, наказан по делото, като сега трима други бегълци са на независимост.

Повече от една дузина от обвинените бяха екстрадирани от Румъния.

„ RG Coins “ е учредена през април 2014 година, като уебсайтът е продавал хардуери и е улеснявал обмена на криптовалути за района на Източна Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР