Собственикът на армията Вагнер“ Евгений Пригожин съобщи за смъртта на

...
Собственикът на армията Вагнер“ Евгений Пригожин съобщи за смъртта на
Коментари Харесай

Пригожин съобщи за смъртта на украински военнопленници

Собственикът на армията „ Вагнер “ Евгений Пригожин заяви за гибелта на украински военни, държани в плен от неговите наемници, съобщи Униан.

В изказването си той упрекна Въоръжените сили на Украйна за гибелта на пленените бойци – съгласно него те са починали при украински обстрел.

По думите на Пригожин, откакто неговата формация престанала да взема военнопленници, под негово предписание останали „ прочут брой “ пленени по-рано украинци. Мястото, където били държани, било изумено при украински обстрел. Той твърди, че се е възнамерявало да бъдат разменени против пленени руснаци.

" Току-що обектът беше улучен от " Хаймарси ". Колко пленници са починали – следва да установим. “ – споделя Пригожин.

Съгласно член 19 от Женевската спогодба за военнопленниците от 1949 година, задържането на пленници в зона на бойни дейности единствено по себе си е нарушаване.

" Във допустимо най-кратък период след вземането в плен военнопленниците се изтеглят в лагери, ситуирани задоволително надалеч от зоната на военните дейности, с цел да бъдат в сигурност. (...) Военнопленниците не трябва без нужда да бъдат излагани на заплаха до момента в който чакат евакуирането им от зоната на военните дейности. " – постановява конвенцията.

Превод Faktor.bg

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР