Собственикът на 5-те кучета, нахапали до смърт 39-годишен мъж край

...
Собственикът на 5-те кучета, нахапали до смърт 39-годишен мъж край
Коментари Харесай

Съдебни лекари описаха страшните мъки, в които е умрял разкъсаният от кучета мъж

Собственикът на 5-те кучета, нахапали до гибел 39-годишен мъж край село Владо Тричков, остава в ареста. Според съда има заплаха Йордан Карагьозов да извърши ново закононарушение. В правосъдната зала притежателят на кучетата съобщи, че съжалява за случилото се. Решението на Районния съд в Своге предстои на обжалване.

В правосъдната зала обвиненият Йордан Карагьозов съобщи само, че нещастието е голяма и съжалява за случилото се. Според показанията на кмета на Владо Тричков Иван Николов, мъжът е предупреждаван неведнъж през годините да вземе ограничения във връзка с нападателните кучета, само че без резултат.

"На този стадий, това което може да твърдим е, че тази активност продължава от 2014 година, че лицето е безконтролно към домашните си любимци, че е имало регистрирани сигнали, че са се опитвали от общинската администрация да открият контакт с него и че по този метод е продължавал да не поставя грижи ", сподели прокурор Борислава Барболова, представена от Българска национална телевизия.

От прокуратурата обявиха, че по делото би трябвало да се показват голям брой експертизи. Взети са и отливки от захапките на животните. Според правосъдните лекари нахапаният мъж е починал в огромни премеждия в резултат на солидна кръвозагуба. От прокуратурата обявиха, че нямат данни кучетата на Йордан Карагьозов да са били недохранени.

Мъжът е упрекнат за това, че не е полагал задоволително грижи за 5-те си кучета и ги е отглеждал без контрол. Ако бъде приет за отговорен той може да получи до пет години затвор и санкция до 10 000 лв..

В момента кучетата се стопанисват от "Екоравновесие ". От прокуратурата обявиха, че тяхната орис ще стане ясна, когато бъдат подготвени експертизите по делото. Оттам не изключиха животните да бъдат умъртвени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР