Собственикът и производител на марките Шуменско и Пиринско - датската

...
Собственикът и производител на марките Шуменско и Пиринско - датската
Коментари Харесай

Производителят на Шуменско и Пиринско пуска нова марка безалхоколна бира в България

Собственикът и производител на марките " Шуменско " и " Пиринско " - датската група Carlsberg, стартира да продава нова марка безалкохолна бира у нас. Това е марката Birell, който пилотно ще се предлага единствено на два пазара - българския и полския. По-късно през 2019 година се чака той да бъде продаван и в други страни.

У нас Birell ще бъде предлаган в два разновидността: Pilsner - лагер бира, и Belgian Wit - белгийска пшенична. От " Карлсберг България " показват, че локалният пазар демонстрира интерес към този вид питиета, макар че в общ размер продажбите им са под 1% у нас. По данни на компанията растежът е в размер на 38% единствено за година, което допуска още благоприятни условия за напредък.

Според Теодор Несторов, маркетинг шеф на " Карсберг България ", продуктът е отговор на възходящата наклонност за здравословен метод на живот измежду младежите.

В международен мащаб търсенето на категорията на безалкохолните бири (БАБ) бележи растеж с 90% за последните 10 години. На световно равнище " Карлсберг Груп " отбелязва растеж в размер на безалкохолните бири през първото тримесечие на 2018 година от 23% - съпоставено със същия интервал на миналата година.

" Безалкохолната категория се развива стремглаво през последните години, защото потребителите от ден на ден се интересуват от качеството на храните и напитките, които употребяват. В разследване на това повече хора избират безалкохолните питиета, само че, въпреки това, не желаят изборът им да бъде стеснен единствено до водата и елементарните безалкохолни питиета. Потребителите имат потребност от по-широк кръг от освежаващи и вкусни питиета. Ето за какво създадохме безалкохолна бира, която е безкомпромисна във връзка с усета, качеството и удоволствието, което дава ", сподели Радостина Гарибска, бранд управител на Birell.

Birell се създава във Франция и у нас целесъобразната му цена за кен от 500 мл е 1.29 лв..

Любопитен факт е, че световната връзка на марката е създадена напълно от българския екип на " Карлсберг България " и от агениця " Ноубъл Графикс ", като телевизионният клип ще бъде употребен и на други пазари. Доверието в уменията на локалния мениджмънт е и една от аргументите " Карлсберг Груп " да избере България за един от първите пазари на Birell.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР