Собственикът и генерален директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че

...
Собственикът и генерален директор на Tesla Илон Мъск съобщи, че
Коментари Харесай

Илон Мъск: Tesla ще фалира до 10 месеца, ако не се съкратят разходите

Собственикът и общоприет шеф на Tesla Илон Мъск заяви, че производителят на електрически автомобили ще остане без никакви пари до 10 месеца, в случай че управлението не вземе съществени ограничения за редуциране на разноските. Това излиза наяве от писмо на Мъск до чиновниците му, което попадна в американските медии, представени от automedia.investor.bg.

През първото тримесечие на 2019 година Tesla загуби 702 млн. $ и в допълнение утежни финансовото си състояние. Сега Мъск и Зак Киркхорн, който неотдавна беше назначен за финансов шеф, имат желание персонално да управляват всички разноски на компанията, включително парите за външни доставки на части и съоръжение, заплатите на чиновниците, техните командировки и други, оповестява The Verge.

През април приходите на Tesla за 2,7 милиарда $, само че в писмото на Мъск се споделя, че тази сума ще обезпечи единствено 10 месеца на компанията, в случай че не се вземат ограничения. Преди година милиардерът също направи сходно изказване, като тогава прикани чиновниците си да лимитират оптимално разноските си.

По-късно Мъск опрости организационната конструкция на компанията, като през юни 2018 година редуцира 9% от личния състав, а през януари 2019 година същото се случи и с още 7%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР